Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.07.2012.
12:09
Vesti A

Šarapova kao inspiracija

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović dobrim igrama na ovogodišnjem Vimbldonu najavila je skori povratak među prvih deset igračica na WTA listi.

Rad će se isplatiti - Ana Ivanović

Ivanovićeva je zahvaljujući plasmanu u osminu finala napravila skok od dva mesta, pa će od ponedeljka biti 12. teniserka sveta.

Ana je poslednji put bila u elitnom društvu na Rolan Garosu 2009, ali je i tada zbog poraza od Viktorije Azarenke u osmini finala, kao i zbog činjenice da je u Parizu branila titulu, posle pune dve godine ispala iz prvih deset. Od tog trenutka njena karijera je krenula nizbrdo, pa je 2010. pala na 63. mesto na WTA listi.

Ivanovićeva je u tom periodu imala velikih problema, kako sa svojom igrom tako i sa kondicijom i brojnim povredama. Delovalo je da je njena karijera izgubljena, ali se sve preokrenulo prošlog leta kada je srpska teniserka počela da sarađuje sa britanskim stručnjakom Najdželom Sirsom. Ona je do tada promenila nekoliko trenera, ali je već na startu saradnje sa Sirsom bilo jasno da je to dobitna kombinacija.


"To je veoma čudno i ponekad može da bude komplikovano s obzirom na to da ste uvek zajedno. Više vremena provodim sa trenerom, nego sa porodicom ili dečkom. Reč je o veoma intimnom odnosu, a najsmešnije je to što je tu igrač u stvari šef. Sa Najdželom imam odličnu saradnju i oboje znamo da hoćemo iste stvar i imamo iste ciljeve", naglasila je Ivanovićeva.

Ana je u jednom periodu svoje karijere čak radila sama, ali se to pokazalo kao loš potez. Srpkinja je uvek bila poznata kao igračica koja ima problema sa samopouzdanjem, pa je zbog toga često gubila već dobijene duele. Međutim, Sirs je i to uspeo da promeni, a najbolji dokaz je meč prvog kola Vimbldona protiv Špankinje Marije Hoze Martinez Sančez (6:3, 3:6, 6:3). To je bio prvi meč još od 2010. koji je Ana dobila u situaciji kada je izgubila drugi set.


Ana Ivanović je tokom Vimbldona istakla da je posebno inspiriše povratak Marije Šarapove na svetski vrh. Ruskinja je nedavno osvojila Rolan Garos u karijeri i tako kompletirala grend slem, čime je posle četiri godine ponovo postala "broj jedan".


"Motiviše me kada vidim šta je Marija uradila. To je dokaz da se naporan rad pre ili kasnije isplati i zato je važno da ne odustajem. Uvek dobijete ono što zaslužite", istakla je Ivanovićeva, koja je 2008. u dva navrata, provela ukupno 12 nedelja na prvom mestu WTA liste.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online