Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 30.06.2012.
11:02
Vestionline, novosti.rs A

Rosol: Nadal je želeo da me iznervira!

"Sudarili smo se par puta ramenima u drugom setu, i to zbog njega. Želeo je da mi razbije koncentraciju. Znao sam da će pokušati nešto tako. Posle mi se izvinjavao", rekao je Čeh Lukaš Rosol.

Nije se dao omesti - Lukaš Rosol

"Pobeda nad Rafaelom Nadalom je kao da je neki nižerazredni fudbalski tim iz Češke potukao slavni Real Madrid", tim rečima je Lukaš Rosol opisao svoj senzacionalni trijumf nad drugim igračem sveta u 2. kolu Vimbldona sa 3:2, po setovima 6:7 (9:11), 6:4, 6:4, 2:6, 6:4, koji se uveliko prepričava širom planete.

Momak iz Brna, koji zauzima tek 100. mesto na ATP listi i koji je tek početkom ovog meseca odigrao svoj prvi meč na travi u profesionalnoj konkurenciji, dugo posle pobedničkog poena nije mogao da dođe sebi...


"Nisam osetio bol tokom meča. Nisam osetio ništa. Bio sam u nekoj vrsti transa. Bio sam negde drugde i znao sam da mogu to da iskoristim. Pre susreta sam se samo nadao da ne izgubim 6:0, 6:1, 6:1, i da odigram dobro".

Daleko od toga da je Rosol igrao isključivo na instinkt. Bilo je tu dosta taktike.

"Moj trener je odlično proučio Nadala i rekao mi je šta da radim, kako da igram, koliko da sedim na klupi i ostale stvari koje neću da otkrivam, jer će ih Rafa promeniti".

Kad god je dolazio red na pauzu između gemova, Lukaš je trčao svom brzinom ka svojoj klupi...

"Sudarili smo se par puta u drugom setu, i to zbog njega. Želeo je da mi razbije koncentraciju na taj način. Znao sam da će pokušati nešto tako. Posle mi se izvinjavao. Začudilo me je da se ponaša tako nasred Centralnog terena Vimbldona. Ali bio je to njegov izbor", kazao je Rosol.

Španac, sa druge strane, bio je nezadovoljan što je pauza zbog zatvaranja krova trajala pola sata, čime je razbijen trenutak njegovog uspona - taman kad je izjednačio na 2:2 u setovima.

Njemu je zasmetalo i to što je Rosol skakutao na osnovnoj liniji čekajući servis protivnika, što ga je dekoncentrisalo. Nadal je neko vreme proveo u razgovoru sa sudijom, ali nije uspeo da promeni odluku, pa je Rosol dobio poen, samim tim i ključan gem u trećem setu.

"Da li razumete šta sam vam rekao? Ili mi se čini da ne razumete", ljutito je rekao Rafa glavnom sudiji.

POVEZANE VESTI

Subota 30.06.2012. 13:13
Nesportski potez Nadala je za svaku osudu ! Pokazuje pravo lice !
Subota 30.06.2012. 15:26
Izreka "Zasto se svadjate kao cigani" je na svom mestu... Evo ga ganci u elementu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online