Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 21.05.2012.
19:56
Vestionline, Beta A

Đoković: Rafa je kaznio moje greške!

Španski teniser Rafael Nadal pokazao je danas Novaku Đokoviću da je još igrač koji pobeđuje na šljaci i osvojio šestu titulu na turniru u Rimu, iako misli da može još bolje da igra.

"Ne misli da je igrao dobro" - Rafael Nadal i Novak Đoković

Španac je izgubio od Đokovića sedam uzastopnih finala, uključujući i turnir u Rimu prošle godine, a sada posle Monte Karla i Otvorenog prvenstva Italije vodi sa 2:0. 

Nadal je danas u Rimu pobedio Đokovicha sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.


"Ne mislim da sam igrao dobro. Mogu bolje. Kada ne servirate 100 odsto perfektno, onda imate problema sa teškim povratnim loptama. Trudio sam se da igram što agresivnije i bolje sam 'hvatao' lopte nego prošle godine", rekao je Nadal i dodao:

"Drago mi je što sam osvojio turnir u Rimu bez izgubljenog seta. A igrao sam protiv najboljih igrača na svetu poput Berdiha, Ferera i Đokovića. Ovaj trofej ću držati u mojoj spavaćoj sobi. Sve mi je ovo kao san. Igram dobro i imam dovoljno samopouzdanja da igram na pravom nivou. Nadam se da ću nastaviti sa ovakvim nastupima", dodao je Nadal.

Đoković je objasnio da se emocionalno nije dobro osećao u Monte Karlu, zbog smrti dede, dok je finalni meč u Rimu bio dosta neizvesniji iako je završen u samo dva seta.

"On je uvek favorit na šljaci, iako sam ga pobedio sedam puta. Nadal je najbolji igrač na svetu na ovoj podlozi. Mislim da je današnji meč bio neizvestan, bez obzira što je vodio u setovima, ali znao je da kazni moje greške. Imao sam svoje šanse, nisam ih iskoristio i to Rafa ne prašta. Kad se sve sabere mogu da budem zadovoljan ovim turnirom i sa mnogo optimizma idem u Pariz", rekao je Đoković.

Nadal je na Rolan Garosu pobeđivao šest puta, dok se Nole nada prvoj tituli.

"Pripremaću se za gren slem, kao što se uvek pripremam za velike turnire. Ima još dve nedelje i sigurno je da ću se truditi da dam sve od sebe", rekao je Đoković.

Otvoreno prvenstvo Francuske na programu je od 27. maja do 10. juna.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.05.2012. 09:41
Krivac je Toma Nikolic, situaciju je najbolje objasnio Novakov otac: http://www.njuz.net/srdan-dokovic-novakov-poraz-u-rimu-je-prvi- rezultat-nikoliceve-vladavine/ Đokovićev otac, koji je podržao Tadićevu kandidaturu u drugom krugu predsedničkih izbora, rekao je kako u finalu protiv Nadala nije mogao da prepozna svog sina u odnosu na meč od pre dva dana kada je Novak, u periodu dok Nikolić još uvek nije bio predsednik Srbije, prosto počistio sa terena Rodžera Federera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online