Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 11.05.2012.
13:37
Vestionline, Telegraf.rs A

Nole i Rafa naredne sezone "preskaču" Madrid

Najbolji svetski teniseri Novak Đoković i Rafael Nadal ujedinjeni u kritikama na račun nove podloge turnira u španskoj prestonici, a organizator i direktor takmičenja Jan Cirjak im je obećao da će naredne sezone uvesti i nove psihodelične drečavo-zelene ili narandžaste loptice.


Sad i ko zna kad u Madridu - Rafael Nadal

Odavno se nije desilo da jedna stvar na takav način ujedini svetske tenisere. Egzibicija turnira u Madridu sa plavom šljakom se pokazala kao pravi fijasko i okrenula većinu najboljih tenisera sveta protiv organizatora. 

Ispadanje Rafaela Nadala je čist dokaz da plava šlajakasta podloga nije testirana i da je igračima jako teško da se priviknu na nju. Nadal je otišao toliko daleko da je rekao da sledeće godine neće igrati u Madridu ukoliko podloga opet bude kao ove godine. A, Španac je potpuno pobesneo kada je tražio da mu se dozvoli da igra u patikama za travu (što je zabranjeno na šljaci) i kada je odbijen.

"Lepo sam rekao Rafi da ne igra na ovom turniru, jer sam znao da će scenario biti sličan! Ali, jedna od njegovih najvećih ambicija u sezoni je bila da igra u Madridu i da pred svojim navijačima osvojiti titulu. Zbog toga i boli činjenica da španski teniseri imaju takav tretman u svojoj zemlji. Rafa će igrati u Madridu, ali samo pod uslovom da podloga bude normlana i da ne dovodi u pitanje svoje zdravlje i osećaj za igru. Šljaka u Madridu je nekada bila najbrža šljaka u Evropi, ali su je promenili i i kao da im i to nije bilo dovoljno, nego su sada uveli ovu plavu glupost", rekao je stric i trener Rafaela Nadal, Toni.

On i zna ko je krivac za novonastalu situaciju. Okrivljuje Jona Cirijaka, rumunskog milionera i direktora turnira u španskoj prestonici.

"Nečuveno je šta jedan čovek radi. Jon Cirijak ima toliku moć da hoće da menja navike i igru tenisera, kako bi napravio šoubiznis. Ali, mislim da je kriv i ATP. Nečuveno je da su dozvolili Cirjaku da radi šta hoće", dodao je Toni.

Mišljenje Nadala i ljudi iz njegovog tabora deli i Novak Đoković koji je još pre turnira upozorovao na lošu podlogu, čak i je posle pobeda u prvi plan isticao teške uslove za igru, a pred četrtvrtfinale je istakao da podržava Nadala i da će seledeće godine povući isti potez ukoliko organizator ne vrati “normalnu” šljajku.

"Ne mogu da verujem da tvrde da je podloga ista kao crvena šljaka. To nije istina i postoje ogromne razlike između ove dve podloge. Ovo nam je prvo i nadam se poslednje iskustvo u karijeri na ovakvoj podlozi", poručio je Đoković.

Plava šljaka nije naišla ni na odobrenje Rodžera Federera…

"Razumem Nadalovo razočaraenje. Od početka je bio protiv plave šljake. Ni meni se ne sviđa. Ne osećamo se prijatno na ovakvoj podlozi i kada dođe poraz, onda je razumljivo da bes eskalira", rekao je Švajcarac.

Cirjak: Dobićete i drečavozelene lopte!

 

Molbe i kritike najboljih tenisera sveta nisu urodile plodom, već su organizatora takmičenja u Madridu i milionera iz Rumunije Jon Cirjaka, ponukale da izvuče novog "keca iz rukava“. Naime, posle "plavetnila“ u "Magičnoj kutiji“, domaćin je odlučio je da unese još malo kolorita, pa će uvesti i "psihodelične loptice“.

 

Legendarni teniser, sada u udobnoj direktorskoj fotelji, poručio je da će se u 2013. igrati florescentnim zelenim ili narandžastim lopticama, jer one, navodno, daju bolji kontrast u odnosu na podlogu i lepše se uočavaju.

 

"Moraćemo da poboljšamo loptice. Mislimo da će drečavozelene ili narandžaste biti najbolja varijanta. Odlično će se videti", rekao je Cirjak.

POVEZANE VESTI

Petak 11.05.2012. 13:53
Jan Cirjak boluje od kompleksa...
Subota 12.05.2012. 17:30
Kako ta plava sljaka nije smetala ostalim igracima?
Subota 12.05.2012. 17:32
A ti Grki, jel nisi malo ljubomoran na Noleta? Pa normalno je da igra za pare nece valjda dzabe. Jbt. koliko da vam pomaze neko nikad niste zahvalni a uostalom nije ni duzan da pomaze nikoga pa ipak to radi. A kome si ti nesto dao u zivotu? Verovatno nista sem kritika i neumesnih komentara. Svakakvih ima ovde, Boze me sacuvaj!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online