Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.05.2012.
14:21
Novosti.rs A

Sampras: Novak je jak kao stena!

"Novak Đoković će u naredne četiri godine ostati u samom vrhu tenisa", siguran je legendarni Amerikanac, Pit Sampras, koji je pun hvalospeva na račun najboljeg tenisera sveta.

Sampras posavetovao Đokovića

"Novak je mentalno jak kao stena, po terenu se kreće brzo i lagano poput geparda, u samom svetskom vrhu ostaće narednih četiri ili pet godina, a ima sve što je neophodno za dominaciju planetarnim tenisom", sve ovo je za našeg asa u specijalnoj reportaži za "ATP tur“ rekao legendarni Pit Sampras.

Amerikanac je punih 286 nedelja proveo na tronu, osvojio 14 grend slemova, od toga pet pehara sa Ju-Es opena, i bio je idol momka koji je odrastao u beogradskom naselju Banjica sa njegovim posterom na zidu sobe.

"Novak je promenio svoj mentalni sklop i postao je veoma jak na tom planu. Pre par godina imao je uspone i padove, ali sada se pretvorio u neverovatnog takmičara. To je pokazao na Ju-Es openu, gde je gubio 2:0 od Federera, ali je uspeo da se vrati u meč i pobedi. Pritom, fizički je izvanredan, odlično se kreće i ima sjajnu igru. Dobro servira i jak je na forhendu. Psihički je ranije bio krhak, ali sad deluje poput stene na terenu. Najbolje se kreće od svih, i deluje kao gepard", rekao je Sampras.

Dvojica šampiona sreli su se i posle Vimbldona, kada je Nole pokorio svet.

"Pitao me je tada dosta stvari o broju jedan, o tome kako je biti na vrhu. Hteo je da zna šta ja mislim o svemu i šta sam radio da bih ostao na vrhu. Rekao sam mu da sam činio stvari jednostavnim. Samo sam igrao tenis. Nisam mnogo pričao ili radio previše stvari van terena ili na pres konferencijama. Nisam prihvatao ništa što mi je odvlačilo pažnju. Samo sam se koncentrisao na pobede".

Sampras je bio povučen i tih, a Đoković je izuzetno emotivan. Toga je svestan i Amerikanac.

"Rekao sam mu da ga njegova država mnogo voli, ali da je ovo vreme kakvo do sada nije iskusio i da mora sve da pojednostavi. Saslušao me je, prihvatio mnoge stvari, ali svestan sam da on oseća odgovornost prema Srbiji, da bude njen ambasador, i sve ostalo što treba. On je i momak koji mnogo brine o humanitarnim aktivnostima u otadžbini".

Pit je sa Novakom govorio i o rasporedu takmičenja tokom sezone.

"Rekao sam mu da mora pažljivo da planira svoje vreme i raspored i da se fokusira isključivo na najveće događaje i odbranu trona. Dejvis kup je važan, a na njemu je da odluči da li će da igra. On oseća kao da mora da bude na usluzi svojoj reprezentaciji. Dobro sve to kontroliše, ima pravi tim ljudi oko sebe, fin je i vaspitan momak, neposredan i sve je kako treba kod njega. Ne mora ništa da menja. Ima 24 godine, a naredne četiri sezone biće na svom vrhuncu. Siguran sam da će do kraja tog perioda ostati u prva dva ili tri na svetu", zaključio je Sampras.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online