Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 22.04.2012.
18:42
Vestionline A

Nadal: Nole, hvala što sam te pobedio; Novak: Srećan sam

Posle poraza od Rafaela Nadala u finalu Mastersa u Monte Karlu, srpski teniser Novak Đoković nije bio nezadovoljan i rekao je da je Španac zasluženo pobedio, a da on nije bio na svom nivou.

Nadal prekinuo crnu seriju protiv Đokovića

"Rafa je veliki šampion i čestitam mu na trijumfu. Zaslužio si danas da pobediš. Srećan sam što sam po drugi put stigao do finala. Ovo je jedan od mojih omiljenih turnira, centralni teren je jedan od najboljih na svetu, imam mnogo prijatelja... Bilo je zadovoljstvo biti ovde i nadam se da ćemo se videti i sledeće godine", rekao je Đoković posle poraza u finalu 6:3, 6:1.

Najbolji igrač sveta se osvrnuo i razloge zbog kojih je podbacio u finalu.

"Ne želim ni na koji način da umanjim Rafinu pobedu. Bio je bolji i zasluženo je trijumfovao. Sa druge strane, ja nisam imao dovoljno energije. Psihički sam se ispraznio, igrao sam dobro na celom turniru, a danas sam imao loš dan. Za pobedu nad Rafom trebala mi je dodatna snaga, koju nisam imao. Nisam bio prisutan i nisam dobro igrao. Nadal je imao inicijativu u prvom setu, napravio brejk i to je bilo dovoljno. Nisam ga naterao da igra svom snagom", rekao je Đoković.

On je prvi set izgubio sa 6:3, i svi su očekivali da će u nastavku zaigrati bolje, ali Nadal je osvojio prva četiri gema i na kraju zasluženo pobedio.

"Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji. Zbog svih okolnosti srećan sam što sam došao do finala. Ovo je psihološki bila veoma teška nedelja za mene. Dobio sam tri meča od kad su mi stigle loše vesti. U finalu sam se suočio sa boljim igračem i nisam mogao da ga pobedim. Nadam se da ću imati dovoljno vremena da se oporavim i napunim baterije. Za početak, otići ću na grob svog dede, jer nisam bio na sahrani", dodao je Novak.

Šampion Monte Karla Rafael Nadal zahvalio se Novaku što ga je konačno pobedio, posle sedam uzastopnih poraza u važnim finalima.

"Neverovatno je ono što si učinio poslednjih nekoliko godina. Tvoj tenis je sjajan. Posle sedam poraza, hvala ti što sam pobedio. Uvek mi je bila velika čast da igram na ovom mestu, pred navijačima koji su me uvek podržavali", kazao je Nadal.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.04.2012. 19:50
Velikani
Nedelja 22.04.2012. 22:20
Novace, glavu gore jer ti si broj jedan na Svetu. A on moze da pobedi jedared u dve godine. No problem.
Nedelja 22.04.2012. 20:43
E moj Nole, da si igrao u Pragu ušli bi u finale Davis Cupa, a ovako ko pamti turnire. OI su samo egzibicija, na kojoj nisu nikada igrali velikani tenisa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online