Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.03.2012.
15:11
sportskacentrala.com A

Ana: Planiram da igram u Fed kupu

U ekskluzivnom intervjuu za "Sportsku centralu" Ana je pričala o planovima u novoj sezoni, prebogatoj vrhunskim teniskim događajima, gde bi ona i na individualnom i ekipnom planu, u okviru Fed kup reprezentacije Srbije i na Olimpijadi u Londonu, želela da ostavi veliki trag.

"Osećam se jako dobro ovde u Indijan Velsu. Vreme je savršeno za igru i za ovo mesto me vežu jako lepe uspomene. Generalno gledano, ovo je jedan od omiljenih turnira na WTA turu i zadovoljna sam što sam relativno brzo i uspešno završila svoj prvi meč na ovom takmičenju", kaže Ana za Sportsku centralu.

Uvek izuzetno važan deo uspeha svakog profesionalnog sportiste, pa tako i naše teniserke, jeste fizička pripremljenost i održavanje snage i spremnosti za najviše sportske domete.

"Radim dosta ove godine na fizičkoj snazi, objašnjava naša teniserka. - Odlazak u teretanu nekoliko dana nedeljno pomaže u sticanju mišićne mase, koja opet poboljšava eksplozivnost na terenu. Nije lako držati taj fokus, s obzirom da se non stop igra turnir za turnirom. Cilj mi je da malo ojačam, ali se u principu osećam dobro".

Ana nam je objasnila njen stav u vezi dijete koja se bazira na hrani bez glutena.

"Jako je teško održavati taj tip dijete zbog putovanja i ostalih okolnosti koje prate stil života profesionalnog sportiste. U Americi i u Australiji je to mnogo lakše, ali recimo u Evropi i Bliskom Istoku je skoro nemoguće pronaći hranu bez glutena".

Ova godina je prepuna velikih sportskih događaja. Vezano za tenis, tu su, kao i uvek, Grand slem turniri, ali i Fed kup gde srpsku reprezentaciju očekuje veliki polufinalni duel sa Rusijom u Moskvi krajem aprila. Tu je i Olimpijada u Londonu, koju Ana iščekuje sa posebnim interesovanjem, s obzirom da je 2008. godine morala da propusti olimpijsko takmičenje u Pekingu zbog povrede. Ciljevi naše igračice su stoga prilično jasno definisani.

"Svakako da mi je cilj da ponovo osvojim Grand slem turnir. To je nešto što se nikad ne zaboravlja. Onaj poslednji poen na Rolan garosu i intoniranje srpske himne su trenuci kada sam prosto zaplakala od sreće. Međutim, prvi korak koji želim sebi da zacrtam jeste povratak u prvih deset teniserki. Da bih to postigla, moram da budem u poziciji da igram protiv igračica iz samog vrha. To, kao što sam već rekla, nisam bila u prilici u poslednjih nekoliko godina. Nije bilo četvrtfinala, polufinala i finala velikih turnira. Treba mi novo iskustvo i malo dodatnog samopouzdanja kako bih postigla svoj prvi cilj".

Srpska Fed kup reprezentacija predvođena Bojanom Jovanovski i Aleksandrom Krunić ostvarila je veliki uspeh prvim plasmanom u polufinale ovog takmičenja u istoriji srpskog tenisa. Ana sa radošću predviđa igranje za Fed kup reprezentaciju u velikom duelu koji nas očekuje u Moskvi.

"Predstavljanje svoje zemlje je veliko zadovoljstvo i radost za mene. Naše devojke su ostvarile velki uspeh u Belgiji, što nam je pružilo priliku da se po prvi put plasiramo u polufinale Fed kupa. To je jedno izuzetno specifično takmičenje, gde se tenis igra kao timski sport i kada jednostavno možemo da se družimo i da budemo grupa devojaka koja nastupa i proživljava taj period zajedno, što nije slučaj na WTA turu. Činjenica da će se ovaj polufinalni meč igrati na šljaci mi dodatno olakšava odluku da pokušam da svoj raspored prilagodim učešću na Fed kupu. Jako bih volela da doživim istu onu atmosferu kroz koju je prošla naša Dejvis kup reprezentacija, kada su postali prvaci sveta u našoj Beogradskoj areni".

Olimpijada je za Anu, kao i za svakog drugog vrhunskog sportistu, poseban sportski događaj.

"Kada sam odrastala, uživala sam gledajući ceremonije otvaranja, ali, sa sportskog aspekta se ne sećam toliko teniskog takmičenja, koliko naših sjajnih vaterpolista, odbojkaša ili košarkaša za koje sam uvek navijala i bila presrećna kada su osvajali medalje. Što se tiče mog učešća u Londonu, mogu da potvrdim da ću sa Nenadom Zimonjićem igrati u konkurenciji mešovitih parova, kao i da ću nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji. Bilo bi mi malo previše da igram i u dublu, s obzirom da me odmah nakon Olimpijade očekuje turneja koju ću završiti na Otvorenim prvenstvom Amerike u Njujorku", rekla je Ana Ivanović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online