Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 29.02.2012.
20:21
Vestionline, Blic A

Novak: Janko nema mane; Janko: Nema gunđanja

Janko Tipsarević je pobedom nad Flaviom Ćipolom zakazao u Dubaiju četvrtfinalni duel sa Novakom Đokovićem, u koji će ući nešto umorniji od najboljeg igrača sveta jer je potom nastupio i u dublu.

Prijatelji

Za razliku od pojedinačne konkurencije gde je pobedio Ćipolu sa 2:1, Tipsarević je u tandemu sa Leanderom Paesom poražen od švedsko-rumunskog dubla Robert Lindšted/Horija Tekau sa 6:4, 7:5, ali ističe da će protiv Đokovića vremenski uslovi biti važniji faktor od individualnog umora.

“I protiv Ćipole nije bilo lako. Sunce je bilo tačno na sredini, iznad terena, a vetar je duvao jako i kovitlao se nasred terena. Ipak, iako sam mnogo energije uložio u prvom setu, sledeća dva sam odigrao mnogo lakše, tako da umor ne bi trebalo da bude neki naročit faktor. Probaću da se oporavim na najbolji mogući način za duel sa Novakom”, bio je prvi Jankov utisak posle pobede nad Italijanom.

Ćipola je i za vreme, a i posle meča, mnogo toga prigovarao sudijama, za šta je Tipsarević imao razumevanja.

“Jeste, sudije nisu baš najsrećnije odradile svoj posao. Videle su prestupe prilikom servisa od jednog centimetra, a ne vide kada lopte izađu u aut čitavih deset centimetara. Nadam se da smo sa time, ipak, završili jer će u meču sa Novakom biti korišćen sistem ‘sokolovo oko’, tako da nikakvog gunđanja neće biti”, rekao je uz osmeh Janko tokom intervjua za TV Sport Klub.

Duel naših tenisera počeće u 16 časova po srednjeevropskom vremenu, što će biti njihov peti međusobni okršaj, a u prethodna četiri tri puta je slavio najbolji teniser sveta Novak Đoković.

"Tipsarević je solidan sa osnovne linije. Zna da bude veoma opasan kada je raspoložen za igru. Moraću da budem agresivan i da se držim blizu linije. On nema mnogo mana u tenisu", rekao je Đoković koji je plasman u četvrtfinale obezbedio pošto je sa 7:6 (7:5), 6:3 pobedio Ukrajinca Sergeja Stahovskog.

Zimonjić i Ljodra u četvrtfinalu Dubaija

 

Srpsko-francuski teniski par Nenad Zimonjić i Mikael Ljodra plasirao se danas u četvrtfinale dubla na turniru u Dubaiju, pošto je u prvom kolu savladao Marsela Ilhana (Turska) i Maleka Jazirija (Tunis) sa 6:1, 6:3.

 

Zimonjić i Ljodra postavljeni su za prve nosioce na turniru, a u četvrtfinalu će igrati protiv Austrijanaca Julijana Noula i Aleksandera Peje.

Turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od 1,7 miliona dolara, a pobedničkom paru pripašće ček na 120.000 dolara i novih 500 ATP bodova.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.03.2012. 11:06
Samo napred srspki sokolovi...Uh,jedva cekam olimpijadu..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online