Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 22.02.2012.
13:29 >> 15:16h
Vestionline, Blic, B92 A

Jelena i Ana lako do četvrtfinala Dubaija

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u 3. kolo turnirau Dubaiju, pošto je savladala Italijanku Flaviju Penetu sa 6:4, 6:2, dok je ana Ivanović bila bolja od Marije Kirilenko sa 6:2, 7:6.

Ivanovićeva je u tom duelu slavila sa 6:2, 7:6 (7:4), posle jednog sata i 53 minuta igre i tako došla do četvrte pobede u karijeri nad ruskom teniserom u šest međusobnih duela.

Naša teniserka će u narednom kolu igrati protiv bolje iz duela Rumunke Simone Halep i Karoline Voznijacki iz Danske.

Ivanovićeva je sjajno ušla u meč, odmah je rešila prvi gem u svoju korist, a potom nastavila niz i sa dva brejka brzo povela sa 4:0. Kirilenko je prekinula taj niz u petom gemu, kada je došla do svog prvog gema u meču, oduzevši Ivanovićevoj servis, da bi potom smanjila na 4:2. Ipak, Ruskinja se tu zaustavila, pošto je naredna dva gema srpska teniserka odigrala veoma sigurno i rešila set u svoju korist sa 6:2.

U drugom setu, Kirilenko je na samom startu napravila brejk, a iako joj je Ana uzvratila istom merom, Ruskinja joj je ponovo oduzela servis u trećem gemu. Sa brejkovima se nastavilo i u četvrtom gemu, pre nego što je Kirilenko prva u tom setu osvojila svoj servis-gem, a potom došla i do novog brejka za 4:2. Ipak, usledio je preokret Ivanovićeve i izjednačenje na 4:4. Od tada su obe bile sigurne na svojim servisima, pa je set ušao u taj brejk, u kojem je Ana iskoristila prvu meč loptu za trijumf posle skoro dva sata.

Jankovićeva je nešto lošije počela meč, što je Peneta pokušala da iskoristi, ali je stala posle dobre igre na startu. Italijanka je dobila prethodna dva međusobna duela, pa je prva zapretila i napravila brejk za vođstvo od 3:1, ali se onda naša teniserka opustila, počela da napada, što joj je donelo preokret.

Odmah je uzvratila ribrejkom, potom nanizala još tri gema i povela sa 5:3. Mogla je i ranije da reši prvi set, pošto je propustila tri set lopte na servis protivnice, ali je tek šestu pretvorila u 6:4.

Nastavila je Jankovićeva u istom ritmu u nastavku i pored primetnog steznika koji je imala oko leve butine, furioznom igrom povela sa 3:0, a dva od ta tri gema je osvojila na servis Penete. Usledio je potom blagi pad u Jeleninoj igri što se odrazilo da Peneta priđe na 3:2, ali je neizvestan šesti gem pripao 14. igračici sveta, koja je tako utabala put ka trijumfu - 6:2.

U četvrtfinalu Jelena Janković će se sastati sa pobednicom meča Samanta Stosur - Lusi Safarova.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.03.2012. 21:12
samo napred
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online