Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 15.02.2012.
13:34
Vestionline A

Novak Đoković primio visoko odlikovanje

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je povodom Dana državnosti odlikovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena, poručio je danas da će nastaviti da na međunarodnoj sceni Srbiju predstavlja na najbolji mogući način.

Predstavljaću Srbiju na najbolji način - Novak Đoković

Đoković je, na svečanosti u Domu Narodne skupštine, rekao da je ponosan što je visoko državno odličje primio u zdanju ispred kojeg je sa sugrađanima proslavio trenutak kada je postao prvi teniser sveta.

"Sanjao sam da podignem pehar na Vimbldonu, ali nisam mogao ni da pomislim da će me moja zemlja odlikovati ovako velikim priznanjem. Sada me je moj narod zadužio još više i ne preostaje mi ništa drugo nego da nastavim da našu divnu zemlju i dalje predstavljam na najlepši mogući način", rekao je Đoković.

On je, obraćajući se zvanicama na centralnoj proslavi Dana državnosti, poručio da se nikada ne smeju zaboraviti oni koji su danas posthumno odlikovani.

"Njihova dela treba da nam budu primer da budemo bolji, humaniji, pravedniji i da gradimo društvo na koje ćemo sutra biti ponosni", rekao je Novak, koji je svima odlikovanima čestitao na priznanju, a svim građanima poželeo srećan Dan državnosti.

Predsednik Srbije Boris Tadić odlikovao je povodom Dana državnosti 17 zaslužnih pojedinaca i institucija, a Đoković je odlikovan za naročite zasluge i uspehe u predstavljanju Srbije, odnosno kao najbolji "ambasador" Srbije u svetu.

Sreda 15.02.2012. 14:10
ZASLUZIO SI TI MNOGO VISE BRATE NAS ! SA SRECOM TI BILO!
Sreda 15.02.2012. 20:15
Nole + tadic = dva coveka. Nole covek i po, i tadic pola coveka...
Četvrtak 16.02.2012. 08:49
1. Каже се да је све политика. То зна и "ови просрпски преш`едник" и све чини да својом политиком обухвати и сваког упрља. Спорт би, на пример, морао бити потпуно изван политике. Природно је да спортисти не одбијају одликовање председника своје земље. Али ако просрпски преш`едник истовремено уручује одликовања најбољем спортисти и некаквом "акционом тиму за лоцирање и хватање хашких бегунаца (какво бунцање: шта су хашки бегунци и ко је то побегао из хашке тамнице?!) - дужност је правог спортисте да избегне јавни пријем тог одликовања. Јер се на тај начин поистовећује са онима који су признали и који подржавају антисрбску хашку тамницу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online