Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 11.02.2012.
12:04
Vesti A

Tomba: Novak podseća na mene

Dodela prestižne nagrade Laureus u Londonu uslovila je da se posle mnogo vremena Novak Đoković sretne s jednim od svojih najvećih sportskih idola, Italijanom Albertom Tombom (44), članom žirija koji ga je proglasio najboljim sportistom sveta za 2011. godinu.

Legendarni skijaški šampion ne krije zadovoljstvo što ima još jednog prijatelja...

Alberto Tomba sa Jelenom i Novakom

"Veoma sam srećan zbog toga. Novak i ja smo se upoznali pre tri godine u Milanu, ali je to bilo na brzinu, pa smo u međuvremenu i izgubili kontakt. Ipak, videli smo se u Londonu u ponedeljak uveče i složili se da bi bilo lepo da se češće srećemo. Evo, već u utorak smo razmenili SMS-ove i to je dokaz da se naše obnovljeno prijateljstvo lepo razvija".


Zove u goste


Imate li u planu neko druženje sa Đokovićem?


"Znam da njegova devojka Jelena radi ovde u Milanu i da zbog toga Nole često dolazi u Italiju. Pozvao sam ga da kada budu imali slobodnog vremena slobodno svrate do Bolonje ili Sardinije, gde imam dve lepe kuće. Živim na tihim i skrovitim mestima gde čovek može da se opusti, a znam da Nole i njegova devojka nemaju baš mnogo mira gde god da se nađu, pa zato želim da im pružim fino utočište, bar dok su u mojoj zemlji".

Tomba je iskreno rekao šta misli o Novaku...

"Sjajan je dečko. Fenomen, usudio bih se da kažem. Ono što izvodi na teniskom terenu je fascinantno. Ne samo rezultati, već mi se sve sviđa kod njega. I ponašanje, i stav, jer ima pravo muško držanje, a ja to najviše volim da vidim kod čoveka".


Đoković je više puta isticao da je Tomba jedan od njegovih najvećih idola.

"Srećan sam zbog toga. Novak me trenutno veoma podseća na mene od pre 20 godina, kada sam bio na vrhuncu karijere. Suočava se s istim iskušenjima s kojima sam se i ja sretao, a to je stalna potreba da pobedite jake rivale i on se majstorski nosi s tim. Ja sam tada morao da pobedim šampione poput Stenmarka i Curbrigena, isto kao što i Novak danas mora da dobije Nadala i Federera".


Tomba smatra da je Novak zasluženo proglašen za najboljeg sportistu sveta, jer njegova serija i igre na terenu to baš zaslužuju. Na pitanje da li igra tenise odgovorio je:


"Ne igram više, star sam. Imam 44 godine. Nekada sam to činio i bio sam vrlo dobar, mogao sam da igram po dva sata".


A, Đoković voli da skija i otišao je na Kopaonik, gde bi mu se, kako kaže, Tomba rado pridružio:

"Odmah! Iako imam obaveze u Bugarskoj narednih dana, ako me pozove, mogao bih da napravim mesta u rasporedu i za druženje sa njim. Bilo bi mi to veliko zadovoljstvo", rekao je Tomba. 

Miljenik publike


U bogatoj skijaškoj karijeri Alberto Tomba je osvojio pet olimpijskih medalja, od toga tri zlatne. Takmičio se u tehničkim disciplinama alpskog skijanja - slalomu (35 pobeda) i veleslalomu (15 pobeda). Dominirao je osamdesetih i devedesetih godina 20. veka. Poznat je po neverovatnom talentu, skijaškoj tehnici i snazi. Bio je miljenik publike, kao i medija, jer je zbog svoje harizme bio jednako zanimljiv na stazi i van nje.

Subota 11.02.2012. 12:11
Sjajan bese ovaj Tomba..I pored ogromne slave sve najlepse kaze o nasem Novaku..E..Kostelici...ovako prica pravi sampion skijanja..bez zavisti i sujete...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online