Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.02.2012.
20:10 >> 22:24h
Vestionline, Beta A

Tipsarević: Previše sam forsirao

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da je previše "forsirao" igru i isprobavao "neke nove stvari" i da je zato na momente imao probleme protiv Šveđanina Filipa Prpića u prvom meču Dejvis kupa u Nišu.

 

Probao nove stvari - Janko Tipsarević

"Forsirao sam previše, isprobavao neke nove stvari. Kada sam polako vodio igru, dobijao sam. Dao sam svoj maksimum, ali sam se trudio da sačuvam snagu, jer postoje dobre šanse da ću igrati dubl sutra, a ako nešto loše krene, i u singlu u nedelju", rekao je Tipsarević novinarima posle pobede od 6:3, 6:3, 6:4.

Trenutno deveti igrač sa svetske rang liste rekao je da je bio zadovoljan svojom igrom, kao i da Srbija može da se plasira u finale Dejvis kupa.

"Zadovoljan sam svojom igrom. Prpić je nezasluženo na 1.400. mestu ATP liste, i nije mu bilo lako da igra protiv igrača iz top 10 i to pred publikom koja navija za protivnika", kazao je Tipsarević.

"Imamo velike šanse da igramo u finalu Dejvis kupa ako budemo imali Novaka posle prva dva meča, odnosno posle Olimpijskih igara. Vidim prostor za napredak", kazao je Janko.

Hala Čair uvek je imala glasnu publiku, a danas je pokazala da zna da prati tenis.

"Publika je bila fenomenalna. Počela je malo uplašeno, jer je ovo prvi događaj ovakve vrste u Nišu. Posle nekoliko dobrih poena bili su glasniji. Fenomenalno sam se osećao što je u petak od 14 sati puna sala", rekao je Tipsarević.

Viktor Troicki je posle pobede nad Mihaelom Riderštetom (3:1) rekao da je zasluženo dobio četvrti set, posle pada u trećem kada je igrao defanzivno i pasivno.

"Vodio sam sa 2:0 i nisam iskoristio četiri meč lopte u trećem setu. Igrao sam defanzivno i pasivno. Pružio sam šansu Riderštetu koji je pogađao neverovatne udarce. Dao sam mu šansu da se vrati u meč i on je to iskoristio", rekao je Troicki.

Srpski teniser je kazao da je "osećao da je igrao isti meč kao onaj u Švedskoj" prošle godine u četvrtfinalu. Troicki je danas napunio 26 godina, a navijači u hali Čair otpevali su mu rođendansku pesmu.

"Zahvalan sam svima koji su mi čestitali 26. rodjendan, cele hala mi je pevala pesmu. Ne pamtim da sam dobio ovakav poklon ikada u životu. Publika je sjajna. Sjajno sam se osećao", dodao je Troicki.

Obradović: Favoriti smo i u dublu

 

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović dao je svom timu prednost protiv Švedske pred sutrašnji dubl u kojem igraju Zimonjić i Tipsarević.

 

"Janko će igrati sa Nenadom u dublu u kojem bih ipak prednost dao nama. Janko je u pokazao da može da odigra jako kvalitetno i dubl meč, dok o Nenadu ne bih previše da trošim reči. On je jedan od najboljih na svetu. Mislim da smo mi favoriti, posebno jer posle prvog dana imamo prednost od 2:0 i domaći teren", rekao je Obradović, a onda dodao da je zadovoljan nastupima Janka i Viktora prvog dana.

 

"Obojica su bili favoriti u svojim duelima i to su opravdali. Zadovoljan sam naravno, bez obzira što je bilo malo padova u igri obojice. Mora se imati u vidu da su imali veliki pritisak jer igraju pred domaćom publikom. Oni trpe veliko mentalno opterećenje u takvim situacijama jer igraju za svoje timove i mnogo se ovakvi mečevi razlikuju od onih na ATP turu", dodao je Obradović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online