Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 07.02.2012.
12:03
Blic A

Svetski mediji: "Sa Novakom očekujemo novu spektakularnu sezonu"

Sve svetske agencije izvestile su tokom noći da je srpski teniser Novak Đoković dobitnik najprestižnije Laureus nagrade za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini, podsećajući na njegove dosadašnje uspehe.

Đoković je osvojio nagradu Sportista godine na ceremoniji u Londonu, nedelju dana pošto je trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Australije i postao peti teniser koji je osvojio tri gred slem titule za redom, navodi "AP".

On je istakao da je njegov uspeh od velike važnosti i za celu Srbiju i pomenuo sve one koju su mu u tome pomogli od porodice, prijatelja i svojih navijača u Srbiji koja ga budno prate i bodre pored televizora.

Osvajanje Rolan Garosa i zlatna olimpijska medalja su jedina dva takmičenja koje Đoković još nije osvojio, ali se Novak ne dvoumi koja bi mu pobeda bila važnija.

"Zašto ne obe", uzvratio je samouvereni Srbin na pitanje koju bi titulu izabrao tokom ceremonije dodele nagrade sinoć u Londonu i dodao da se nije previše zaneo svojim velikim uspehom u proteklih 14 meseci, prenela je agencija "Rojters".

Novak je imao jednu od najboljih godina u odnosu na bilo kog igrača u istoriji profesionalnog tenisa u 2011., osvojivši tri od četiri Grend slem titule - Australijan open, Vimbldon i US open, navodi britanska agencija koja posvetila veliku pažnju srpskom teniseru.

"Ovo je najbolja nagrada koju možete osvojiti", rekao je Đoković u Londonu, pošto je "ispratio velike laureate" u konkurenciji za nagradu Laureus akademije, navodi agencija "AFP".

I drugi svetski mediji su reagovali na proglašenje Novaka Đokovića za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini u prestižnom izboru Laureus akademije.

"Srpski superstar pretekao je u izboru pobednika Tur de Fransa, Australijanca Kejdela Evansa. Đoković se nakon osvajanja četiri poslednja grend slema pridružio Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, jedinim teniserima koji su do sada osvajali Laureus nagradu", prenosi "Sidnej Moning Herald" i podseća da je teniser najbolji svetski sportista šesti put u poslednjih osam godina.

Sajt Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) preneo je izjavu izvršnog predsednika te organizacije Breda Drjuita, koji je naveo da je Đoković "oduševio navijače širom sveta jednom od najvećih sezona u istoriji".

"Čestitam Novaku na zasluženom izboru Laureus akademije. Ako je njegov trijumf na Australijan openu prošlog meseca bila neka vrsta najave, onda smo mi u još jednoj spektakularnoj sezoni", rekao je Drjuit.

"US Tudej" objavio je fotografuju Đokovića sa devojkom Jelenom Ristić, navodeći da je srpski as dobio novo priznanje nedelju dana posle trijumfa na Australijan openu i da sada ima priliku da postane peti teniser u Open "eri" sa tri uzastopne gren slem titule.

Nagrada Laureus za sportistu godine dodeljuje se od 2001. godine i jedna je od najprestižnijih koju porede sa nagradom američke filmske akademije "Oskar".

Osvajače nagrada izabralo je 47 sportskih zvezda, članova "Laureus sportske akademije". 

Utorak 07.02.2012. 13:09
NAS HEROJ..OBILIC NOVI...SAMO DA BUDE ZDRAV !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online