Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.01.2012.
12:00
K. Marković - Vesti A

Srpski teniseri osvojili Atrijum

Na melburnskom Trgu Federacije u ponedeljak je otvorena sedmodnevna izložba pod nazivom Uspesi srpskih tenisera, u organizaciji Ambasade Srbije u Kanberi. Uz pomoć većeg broja organizacija, sponzora i pojedinaca, realizovan je zanimljiv projekat kojim su predstavljeni najpoznatiji srpski teniseri, kao i drugi sportisti.

U Atrijumu na Trgu Federacije postavljeni su panoi na kojima se nalaze fotografije i informacije o uspesima naših sportista, kao i istorijske činjenice o počecima belog sporta u Srbiji.


- Ne možemo da očekujemo da australijska javnost zna podatke o karijerama i uspesima srpskih tenisera onoliko koliko mi znamo. Naša želja je bila da to s njima podelimo. Na svakom od panoa nalaze se interesantni detalji iz biografija naših tenisera, uz njihove lične podatke. Na pojedinim panoima smo pomenuli i uspehe

Muzička pratnja


Tokom svečanog otvaranja, goste i prolaznike kroz Atrijum zabavljao je orkestar Petra Marjanovića iz Melburna, pojačan Dejvidom Grifitsom, suprugom poznate čelistkinje Svetlane Bogosavljević.


- Dejvid je profesor muzike i klarineta na univerzitetu Monaš u Melburnu, a već dva puta je bio kod našeg Bokija Miloševića u Beogradu, radi razmene iskustava - dodala je gospođa Maletić.

drugih sportista, vaterpolista, košarkaša... Ne očekujemo da se ovde zna da je 2001. kada je Janko Tipsarević osvojio juniorsko prvenstvo na Australijen openu nekoliko naših reprezentacija osvojilo zlatne medalje. To je bila ideja, da se pokažemo australijskoj javnosti - objasnila je ambasador Srbije u Australiji gospođa Neda Maletić.


Ovo je prvi put da se ovakva izložba organizuje u Melburnu.


- Nadamo se da ćemo naredne godine imati bolju koordinaciju sa teniserima i da ćemo im pokazati koliko srpska zajednica pokazuje pažnje, ljubavi i interesovanja za njihove uspehe. Ova izložba ne bi uspela bez velike pomoći mladih iz naše zajednice u Melburnu. Ambasada je pružila logističku podršku, ali bez mladih ovo zaista ne bismo uspeli da organizujemo. Ponosna sam na njih, to možda zvuči patetično, ali je istina. Oni su odvojili veliki deo slobodnog vremena da bi izložba uspela - istakla je gospođa Maletić.


Posetioci će izložbu moći da pogledaju do nedelje 29. januara, odnosno do poslednjeg dana Otvorenog prvenstva Australije u tenisu. Izložba je otvorena za širu javnost, a ulaz je slobodan.
 

Zahvalnost "Vestima"


Gospođa Maletić se zahvalila medijima na podršci u organizovanju važnih događaja u zajednici.


- Hvala i "Vestima" koje podržavaju važne događaje u srpskoj zajednici - rekla je između ostalog ambasadorka.

Četvrtak 26.01.2012. 16:32
ODLIČNA IDEJA! Bravo za sve vas koji ste organizovali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online