Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 18.01.2012.
12:00
K. Marković - Vesti A

Majstori nisu došli

U čast srpskih tenisera koji u Melburnu učestvuju na Otvorenom prvenstvu Australije, u svečanoj sali Kraun kasina u nedelju je organizovan svečani koktel prijem.

Organizator večeri bila je Ambasada Republike Srbije u Kanberi, koja je pored srpskih teniskih zvezda na prijem pozvala i ugledne članove javnog i političkog života Viktorije, predstavnike srpske pravoslavne crkve i predstavnike srpskih iseljenika u Australiji.

Prijem je počeo ulaskom duvačkog orkestra Opa bato u prijemnu salu, u kojoj je bilo preko 200 prisutnih, pozdravljenih zvucima tradicionalnog srpskog narodnog melosa. Zvanični deo prijema započeo je intoniranjem australijske i srpske himne u izvođenju Ursule Jović.

Pevačica i glumica srpsko-aboridžinskog porekla je pred samo izvođenje srpske himne zatražila malu pomoć prisutnih, a ona nije izostala. Ministar za multikulturalna pitanja Viktorije Nik Kociras prvi se obratio prisutnima, uz čestitke za upravo minulu proslavljenu srpsku Novu godinu.


- Kakvo divno mesto da se proslavi održavanje Austalijen opena, pozdrave gosti iz inostranstva i naravno da proslavimo srpski tenis, koji je veoma poseban - rekao je ministar Kociras.


On je ovu priliku iskoristio da još jednom istakne ulogu srpske zajednice u razvoju australijskog multikulturalnog društva.


- Srbi su jedna od nekoliko zajednica u Australiji, čiji članovi rade izuzetno naporno da bi izgradili ovu državu. Srbi se uvek javljaju da volontiraju, ali retko ispruže ruku

Novak kritikovan na Fejsbuku

 

Na jednoj od Fejsbuk diskusija, koje su se povele zbog nedolaska srpskih tenisera, pojavila se i informacija da je neposredno posle održavanja prijema najbolji svetski šampion Novak Đoković viđen u hotelskom kompleksu Kraun. Neki od srpskih navijača su se sa njim čak i slikali, dok drugi učesnici diskusija nisu skrivali razočaranje što se on ranije nije pojavio i na organizovanom prijemu.

da zatraže pomoć. Srbi su gotovo sve uradili samostalno i treba da budete ponosni na srpsku zajednicu. Takođe i svi mi kao migranti, treba da budemo ponosni na multikulturalnu Viktoriju danas, kao što je i Australija. Čak 45 odsto stanovništva koje živi u Viktoriji rođeni su u inostranstvu. To može da vam da ideju zbog čega je Viktorija, kako je ja zovem, multikulturalna prestonice Australije - rekao je Nik Kociras.


Ministar nije propustio priliku i da se našali, te prognozira pobednika turnira u Melburnu.


- Neka pobedi Bagdatis, neću reći da sam nepristrasan - rekao je Kociras, što je izazvalo smeh u sali.


U ime domaćina obratila se Neda Maletić, koja je nakon pozdrava upućenog zvanicama, predstavila i dvoje srpskih tenisera Bojanu Jovanovski i mladog Nikolu Milojevića.


Maletićeva je imala i neprijatan zadatak, da prisutnima objasni izostanak većine srpskih tenisera sa svečanog prijema, čije su pojavljivanje svi sa nestrpljenjem očekivali.


- Nažalost, moram da prenesem izvinjenje od drugih naših takmičara, koje smo primili danas kasno po podne. Poslali su vam pozdrave i podršku, nažalost, između veoma kasnih termina za treninge, za koje su isuviše kasno saznali, tretmana sa

Izložba o srpskom tenisu

 

Od 23. do 29. januara posetioci Australijen opena imaće priliku da u Atrijumu na Trgu Federacije u Melburnu pogledaju izložbu Proslava u čast uspeha srpskih tenisera koju organizuje Ambasada Republike Srbije u Australiji.
- Želimo da sa posetiocima Melburna podelimo informacije o našim teniserima i njihovim uspesima - najavila je ambasadorka Neda Maletić.

fizioterapeutima i obaveza sa sponzorima. Moram da prenesem veliko izvinjenje u ime Novaka, Janka, Zimonjića i Troickog. I za nas je to bilo veliko razočaranje, posebno jer smo pre samo nekoliko sati imali spremne automobile da odu po tenisere. Iskreno moram u njihovo ime da se izvinim. Sigurna sam da kada budu videli fotografije sa ovog događaja, da će primetiti vašu veliku podršku i da ste im kao zajednica uputili veliku podršku i ljubav, kao i da im je čast da su ovde u Melburnu - rekla je između ostalog ambasadorka Neda Maletić.


- Divno je videti sve ove ljude okupljene da podrže naš tenis i proslave naše uspehe. Podrška naše zajednice je neprocenjiva. Predivno se osećam među našim ljudima i zaista mi je bila čast da budem na ovom prijemu - rekla je za "Vesti" Bojana Jovanovski.


Srpska teniserka je prokomentarisala i izostanak preostalih srpskih tenisera, iako su i oni bili pozvani na prijem.


- Žao mi je što nisu došli, verovatno imaju puno obaveza, razumem to. Puno treninga, radi se o grend slemu, svi su fokusirani na svoje mečeve. Meni je ipak ovo bilo važno i značajno da prisustvujem na jednom ovakvom događaju i pokušam da deo Srbije prenesem na naše ljude u Australiji. Izuzetno sam dugo po teniskim

Navijačko razočaranje

 

Razočaranje se nije skrivalo među prisutnima, posebno među porodicama koje su na prijem došle zajedno, očekujući da će upoznati i videti srpske tenisere, a za prijem su izdvojili i više stotina dolara. Ipak, srpska teniserka Bojana Jovanovski i junior Nikola Milojević imali su vremena da se fotografišu, delili su autograme, nakratko porazgovaraju sa zemljacima koji su ih zamolili da prenesu pozdrave i ostalim teniserima i požele im sreću na turniru.

turnirima, pa mi znači kada mogu da budem makar na malo sa našim ljudima, čujem naš jezik. Među našima se zaista lepo osećam - rekla nam je srpska teniserka.


Mladi teniser Nikola Milojević sa prijema je pozvao lokalnu srpsku zajednicu da pronađu vremena i podrže učešće i srpskih juniora.


Prihod sa održanog koktela u čast srpskih tenisera, kako je objašnjeno, biće upotrebljen za sponzorisanja međustudentske razmene sa Univerziteta u Beogradu i dva melburnska univerziteta Monaš i RMIT. Veći broj sponzora pomogao je ovu akciju Ambasade Srbije u Kanberi.


Među prisutnima su, između ostalog, takođe bili i članovi Parlamenta Viktorije, predstavnik komisije Evropske unije Dejvid Deli, predsednik Teniskog saveza Australije Stiven Hil sa porodicom, vladika australijsko-novozelandski Irinej koji se i obratio prisutnima, zatim predstavnici lokalne uprave, kao i delegati u Skupštini dijaspore Srbije, Slobodan Benđo i Dragan Milovanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.01.2012. 12:21
Treninzi,mecevi,spavanje,u sred grend slema su normalni..a nasi u ambasadama su vise pristalice krkanluka,proslava,slikanja..RAZUMEM STO NISU DOSLI. SA PRAVIM NAVIJACIMA IMAJU SE KADA SLIKATI,PRE I POSLE MECA.
Sreda 18.01.2012. 16:36
Orkestar Opa Bato... Nije ni cudo sto niko nije dosao...
Nedelja 22.01.2012. 10:41
Majstori nisu došli a razlog je bio u mantiji!!! Bravo majstori!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online