Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 10.01.2012.
12:03
Vestionline, Kurir A

Monika Seleš: Parhe mi je uništio život

Jugoslovenska teniserka sa američkim pasošem i jedna od najmlađih šampionki ovog sporta Monika Seleš nakon skoro dve decenije rešila je da otvori dušu.

"Sve je u mom životu moglo da bude drugačije"

Ubod nožem u leđa koji joj je zadao Nemac Ginter Parhe tokom četvrtfinalnog meča u Hamburgu 1993. godine preokrenuo je njenu karijeru u momentu kad je bila najdominantnija.

"Pre nego što mi je tog dana oduzeta stvarnost, bila sam na vrhu sveta. Nije moglo biti bolje, a onda je sve nestalo u trenutku. Povukla sam se u sopstveni svet, umrtvila se ponašanjem kojim sam samu sebe onesposobljavala. Uletela sam u onu Ajnštajnovu definiciju ludila i bio mi je potreban dug period da se iz toga izvučem", rekla je Monika Seleš za Svet.

Levoruka teniserka je do svoje 19. godine osvojila čak osam grend slem titula:

"Iako sama povreda nije bila toliko ozbiljna, pravi pakao počeo je kad sam napustila bolnicu. Dugo sam patila od nesanice, depresije i paranoje zbog imaginarnog napadača koji me je opsedao u snu. Nedeljama sam bila u sobi, jedino su moji roditelji uspeli da me iščupaju iz pakla".

Ipak danas 38-godišnja Monika veruje da je imala težak život, ali da ju je sudbina načinila pametnijom osobom.

"Postoji jedna užasna, mračna strana moje ličnosti koja je nestajala samo kad sam bila na terenu. Tu nije mogla da me pobedi. Sve je u mom životu moglo da bude drugačije", smatra Monika Seleš. 

Utorak 10.01.2012. 12:34
Ma ebo te pasos Tito kao da je samo ona uzela tudje drzavljanstvo ima ih na hiljade. A sta znas, mozda je i morala sa obzirom kako je prosla. A jel tebi krivo sto ne mozes ti uzeti americki pasos hahaha voleo bi ti to vidi se.
Petak 13.01.2012. 09:11
Citam vase komentare i zakljucujem da ste skrenuli sa teme ! U najgorim predratnim medijskim manipulacijama, gdje Goran Ivanisevic, nije htio da nastupa kao Jugoslaven, ni pod zastavom iste zemlje, a Moniku je nagovarao na isto, ona se prestavljala kao Jugoslovenka i nije se tada odrekla ni zastave. U onoj satanizaciji Srbije, ona je izdrzala, na kraju dobila noz u ledja u momentu kada je vodila protiv Stefi. Zamislite da je srbin ubo Stefi sa nozem, dobio bi 20 godina, doticni manijak je dobio 18 mjeseci uvjetno !!! Na koncu, Monika je bila veliki sportas i svi smo bili ponosni na nju, a s kime se jebe, je manje vazno, to je njen privatan zivot, kao i ciji pasos ima !!!
Utorak 10.01.2012. 12:35
Ustvari sigurna sam. Vidi se po nicku koji si sebi prilepio, i taj je bio prodana dusa i radio za svakog samo ne za svoje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online