Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.11.2011.
16:08
Vestionline, Blic A

Yahoo: Đoković mora da nauči da gubi

Poraz Novaka Đokovića od Keia Nišikorija u polufinalu Bazela bio je povod da na američkom sajtu “Yahoo”, osvane tekst o tome kako je vreme da najbolji teniser sveta nauči da gubi.

Nije gubitnik - Novak Đoković

Đoković je u 2011. godini došao do prvog mesta na ATP listi osvojivši pritom tri Grend slem titule, Australijan open, Vimbldon i US open, a u svega četiri doživljena poraza tri puta su ga omele povrede ili “povrede”, kako je pod navodnicima navedeno u pomenutom tekstu.

Poslednja od njih je upravo pomenuti meč sa Nišikorijem, koji je Japanac rešio u svoju korist rezultatom 2:6, 7:6(4), 6:0, a u tom meču Đoković se požalio na bol u ramenu.

“Nema nikakve sumnje da je Đoković bio povređen, to je moglo da se vidi i u govoru njegovog tela, ali nakon što mu je gel utrljan u rame izašao je na teren i brejkom došao do osvajanja prvog seta”, navodi se u tekstu “Yahoo”-a i dodaje:

“U drugom setu povreda je očigledno umanjila kvalitet njegove igre, a kako je Nišikori podigao svoj kvalitet, počeo je pravi dvoboj. Ali, nešto se u narednih nekoliko gemova desilo što se Đokoviću nije događalo često ove sezone: bio je nadigran. Nišikori je izvrsnom kretnjom i odličnim izborom udaraca iskoristio greške koje je Đoković i dalje pravio, a onda je zasluženo došao do 7:4 u taj-brejku. Ono što je potom usledilo nas je i najviše iznenadilo: Đoković je jednostavno odustao”, navodi se u tekstu na prestižnom američkom sajtu.

Ističući da se na terenu nije ništa dogodilo što bi pogoršalo povredu, “Yahoo” naglašava da Novak jednostavno nije bio zainteresovan u trećem setu, kada je

“Nišikori osvajao direktne poene, a Srbin ostajao nepomično, čak ni ne pokušavši da dođe do loptice. Đoković je možda povredio rame, ali ništa nije falilo njegovim nogama, što još više uvećava neučtivost njegovog zalaganja. U tenisu postoji čuveno ‘prokletstvo’ da i ako odustanete zbog povrede a i ako se ne zalažete upravo zbog povrede - ljudi će vas kritikovati. Đoković je hteo da pobedi u drugom setu, hteo je da dođe do finala i sastane se sa Rodžerom Federerom u njegovom dvorištu, ali kada stvari nisu išle kako je on očekivao, rešio je da se spakuje”, navodi “Yahoo”, a onda je usledio i oštar zaključak:

“To nije bilo sportski, a pritom je omalovažilo i fantastičnu pobedu 21-godišnjeg Japanca za kog će se govoriti ‘Ali, Đoković je bio povređen, vidi kako je igrao u trećem setu’. To nije fer, jer je Nišikori nadmudrio i nadigrao odlučnog Đokovića u drugoj deonici. A Novaku se tako nešto već dešavalo. Đoković je sav u osmesima i šalama kada pobeđuje, ali kada gubi njegov govor tela postaje mrzovoljan, kao da sam sebe žali. A i neverovatno je kako se često povrede dese kada stvari ne idu onako kako je očekivao. Đoković jeste sjajn igrač, najbolji na svetu u ovom trenutku i to uz prilično veliku razliku u odnosu na pratioce, ali malo više poniznosti kada ne ide sve po planu sigurno mu neće naškoditi. Najveći sportisti ne samo da pobeđuju sa stilom, već i gube časno”, zaključuje se u tekstu na jednom od najposećenijih sportskih sajtova u svetu.

Utorak 08.11.2011. 17:24
Bas briga Djokovica a i nas Srbe sta misli pisljivi Yahoo o njemu. Ako se Djokovic do sada nije dokazao, nece niko posle njega! PS: Federerer je oduvao toliko puta, da se njemu stvarno nema potrebe dokazivati.
Sreda 09.11.2011. 06:50
napravice njima Nole jos par serija bez poraza tako da ce ova primedba biti autdatirana odnosno nece imati razlog postojanja...
Utorak 15.11.2011. 18:39
Zivot je pun uspona i padova. Svi moramo da ucimo i pobede i gubitaka....Sve je veoma ljudski..... Nole ce se odmoriti i nastaviti svoj put ka pobedama! Napred Nole!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online