Četvrtak 4. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 16.10.2011.
14:17
Vestionline, novosti.rs A

Novaka slave i Albanci!

Verovali ili ne, ali Albanci sa Kosova i Metohije obožavaju srpskog heroja Novaka Đokovića! Osim skorašnjeg upada hakerskog tima iz makedonskog Tetova na sajt restorana najboljeg igrača planete, ne postoji nijedna mrlja u njihovim medijima u kojima se u negativnom svetlu pominje ime Beograđanina.

Albanci ga nazivaju "Gjokovi", "Džhokovi" ili "Djokovi"

To je prilično neočekivano, ako se zna da je Nole ranijih godina govorio kako je Kosovo srce Srbije, borio se za glas naših zemljaka u južnoj pokrajini širom sveta, isticao nezadovoljstvo samoproklamovanom nezavisnošću, a i nedavno je rekao da se ne kaje zbog tih reči, dodavši da Srbi samo žele pravdu na tom delu svoje države, ali da "ne možemo da je isteramo“.

Tek, listovi "Koha ditore“, "Gazeta ekspres“, "Bota sot“, "Epoka e re“, "Kosova sot“, "Lajm“ i "Zeri“, i tamošnja javnost uopšte ne obraćaju pažnju na takve stvari.

Albanci sa juga Srbije, naime, u internet izdanjima svojih rubrika pišu o Novaku isključivo u hvalospevima, navodeći da je reč o svetskom šampionu, osvajaču grend slemova, detaljno i redovno opisujući njegove rezultate, pobede nad Nadalom, Federerom, Marejom, bave se napretkom na listi našeg asa, i svakog puta ističu kako je reč o srpskom teniseru, ponosu svoje zemlje, bez ijednog pokušaja „svojatanja“ ili natpisa kako je reč o „momku sa Kosova“.

To može svako da vidi ko ukuca ime i prezime našeg tenisera na albanskom jeziku, koje se na gugl pretraživaču pominje u više od 20.000 puta, i to u zavisnosti od toga da li ga nazivaju "Gjokovi“, "Džhokovi“ ili "Djokovi“.

Tek, ove godine su albanskim medijima sa KiM i iz Albanije, osim pobeda na Australijan openu, Vimbldonu i Ju-Es openu bila posebno zanimljiva dva detalja u vezi sa Đokovićem: Doček u Beogradu posle Londona i fotografija na "Fejsbuku“, na kojoj Tipsarević drži uperen plastični pištolj u Novaka.

U prvom slučaju, Albanci su bili oduševljeni kako je 100.000 ljudi dočekalo svog šampiona, opisujući sjajnu atmosferu, ali i primetivši da je u publici bilo i mnogo Srba iz sela Prilužje sa Kosova, koji su mu poklonili veliku zastavu, ne uputivši pritom nijedan negativni komentara.

U drugom slučaju, mediji su bili zgroženi fotografijom što se, kako su napisali, neko usudio da objavi sliku gde je takvog šampiona i sportistu „stavio na nišan“...

Mediji se, pritom, ne bave temom Novakove moguće svadbe u Gračanici, njegovoj pomoći srpskim enklavama na KiM, i ostalim humanitarnim aktivnostima. Za njih je on samo i jedino teniski šampion. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.10.2011. 14:35
А Ја нисам веровао колеги мађару који ми је причао да је гледао емисију на мађарској ТВ у којој албанци говоре у суперлативу о Новаку Ђоковићу.Емисија је била после последњег великог тријумфа Ђоковића у Америци. Рекао сам колеги да је то вероватно некаква намештаљка.
Nedelja 16.10.2011. 15:26
Voli covek svoju zemlju, istice svuda da je Kosovo Srbija, ima svoj stav, ponos... i naravno da to svi cene kako prijatelji, tako neprijatelji. Kada ce to nasa vlast da shvati da izdajnike i ulizice niko ne voli?
Nedelja 16.10.2011. 14:56
Ово је лепа ствар и једна је од најважнијих мисија спорта - да спаја и оплемењује људе.Квалитетан и племенит човек треба свугде да се цени и поштује, без обзира на нацију, веру и расу, а видимо да се цени код правих љубитеља спорта и нормалних људи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online