Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 20.09.2011.
18:45
Vestionline, novosti.rs A

Boba: Vratiće Srbija "salataru" 2012.

"Izgubiti od reprezentacije Argentine nije sramota. Naši igrači su nas pomalo i razmazili, jer ako nešto ne osvoje, odmah se o tome govori kao o neuspehu, što nije dobro", kaže predsednik TSS Slobodan Živojinović.

Slobodan Boba Živojinović u Beogradskoj Areni

Poraz od Argentine (3:2) neće slomiti pobednički duh Dejvis kup reprezentacije Srbije. Predsednik Teniskog saveza Slobodan Živojinović poručuje da na izgubljeno polufinale ne treba gledati kao na tragediju, jer ova generacija ima snagu da nastavi da donosi radost i narednih godina, ali da svakako treba razmisliti o kalendaru takmičenja i datumu održavanja reprezentativnih takmičenja.

"Izgubiti od Argentine nije sramota. I ranije sam govorio da je to najjača reprezentacija koja je do sada gostovala u “Beogradskoj areni”. Opet, naši igrači su nas pomalo i razmazili, jer ako se desi da ne osvoje grend slem ili “salataru”, odmah se o tome govori kao o neuspehu, što nije dobro. Ljudi, pa stigli smo do polufinala. Voleli bismo da smo prošli i korak dalje, ali trebalo bi biti zadovoljan i plasmanom među četiri najbolje ekipe. Sa druge strane, nema nijednog razloga da ne napadnemo titulu i 2012.", kaže Boba Živojinović.

Prvi čovek našeg tenisa danas je otputovao u Bangkok na sastanak ITF, gde će u sredu biti održan žreb, ali će biti i reči o problemima koje igračima stvaraju termini Dejvis kupa.

"Tajming ovog takmičenja i grend slemova je problem, posebno u situaciji kada imate najboljeg igrača na svetu. Prvo smo imali manjak vremena posle Vimbldona, kada se igralo četvrtfinale, a sada i posle US Opena. Tu je i vremenska razlika, drugačija podloga, različite loptice, atomski tenis se igra. Pojavio se i problem prošle godine, jer je posle duge sezone stiglo finale, od 7. do 9. decembra, a odmah potom su krenule i pripreme za Australiju, pa igrači nisu stiglo dovoljno da se odmore. Zato treba razmotriti sve opcije, ali Dejvis kup treba očuvati jer je ovo veliko takmičenje sa bogatom istorijom", zaključuje Živojinović.

Inače, žreb za novu sezonu Dejvis kupa biće održan u sredu u 'Four Seasons' hotelu u Bangkoku od 18,30 po lokalnom, odnosno 13.30 po našem vremenu.

Reprezentacija Srbije biće među nosiocima, a na listi potencijalnih rivala su Austrija, Kanada, Nemačka, Italija, Japan, Kazahstan, Švedska i Švajcarska.

Boba: Novaku hvala i svaka čast!


Živojinović je istakao da mu je veoma žao što je došlo do povrede Đokovića, kome se iskreno zahvalio na želji da pomogne.


"Moram da mu čestitam na tome što je odlučio da izađe na teren i pokuša da se bori uprkos bolovima i povredi koju je imao. Veliko mu hvala i prava je šteta što je ovo moralo da se desi", rekao je predsednik TSS.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.09.2011. 18:47
A boba ko boba, sav je daro tunjav na tebe!
Sreda 21.09.2011. 05:41
Тачно тако Бобо , с обзиром на јадно стање наше нације , наши спортисти постижу и боље него добре резултате . Онако успут дај бре Бобо скини коју килу па Брена поред тебе изгледа као девојчица ........Брено поведи мало рачуна о мужу ХАХАХАХА.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online