Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.09.2011.
21:07
Vestionline, Beta A

Zimonjić: Odradili smo veliki posao!

Teniser Srbije Nenad Zimonjić izjavio je danas da svaka pobeda u Dejvis kupu donosi veliko samopouzdanje, kao i da su on i Viktor Troicki u dublu "odradili veliki posao".

Viktor Troicki i Nenad Zimonjić

Srbija je smanjila prednost Argentine na 1:2, u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto su Zimonjić i Troicki pobedili Huana Ignjasija Čelu i Huan Monaka 3:0.

"Bio je ogroman pritisak na Viktoru i meni. Mislim da smo dobro odradili posao i sa velikim nestrpljenjem očekujem sutrašnje mečeve", rekao je Zimonjić na konferenciji za novinare i dodao da su svi teniseri dokazali do sada da mogu da preuzmu odgovornost u Dejvis kupu.

"Dokazali smo da smo veliki tim. Važno je da smo svi zdravi, onda možemo da pobedimo bilo koga", rekao je Zimonjić.

Prema njegovim rečima, sve što se predviđalo za meč sa Argentinom nije se dogodilo.

"Očekivali smo da će Novak Đokovicć igrati prvi meč, to se nije dogodilo. Naš cilj je bio da prvi dan završimo bar sa 1:1, ni to nije bilo tako. Drago mi je da smo danas pobedili, jer bi u suprotnom meč bio gotov", rekao je Zimonjić.

Jedan od najboljih dubl igrača sveta istakao je da je publika u Beogradskoj areni bila sjajna i da je napravila najbolju atmosferu od kada se u njoj igraju mečevi Dejvis kupa.

"Nadam se da će publika i sutra doći u velikom broju. Mi do sada nikada nismo u Beogradu gubili sa 0:2. Verujem da će Novak igrati, da možemo da pobedimo i uđemo u još jedno finale, što bi nam mnogo značilo", rekao je Zimonjić.

Teniser Srbije Viktor Troicki ocenio je da je današnjom pobedom njegova ekipa ostala u meču sa Argentinom.

"Drago mi je što smo pobedili i ostali u meču. Ovo je važan poen za nas. Odigrali smo sa velikim samopouzdanjem i sasvim zasluženo smo smanjili njihovu prednost na 2:1", rekao je Troicki i dodao da mu je ova pobeda bila potrebna kako bi vratio samopouzdanje u igri.

"Nenad mi je pomogao na najbolji način. Publika je bila sjajna, nadam se da će i sutra biti lepa atmosfera", rekao je Troicki, koji je priznao da se osećao mnogo bolje na terenu nego juče.

Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović naglasio je da se Novak Đoković oseća dobro, ali da će tek uoči sutrašnjeg meča odlučiti da li će igrati.

"Postoji šansa da Novak sutra izađe na teren. Svi znamo koliko on voli da igra u Dejvis kupu. Dobro je što je i Viktor danas podigao samopouzdaje", rekao je Obradović i dodao da je zadovoljan kako je publika u Beogradskoj areni podržavala tenisere, jer se "sada se energija prebacila na našu stranu i to svi osećaju".

Selektor argentinske reprezentacije Tito Vaskez istakao je da očekuje da će njegova ekipa pobediti.

"Srbija je današnjom pobedom ostala u igri. Čeka nas još dva meča sutra. Mi smo umorniji nego juče, ali očekujem našu pobedu", rekao je Vaskez.

Teniser Argentine Huan Monako takođe smatra da njegov tim može da se plasira u finale Dejvis kupa.

"Mi verujemo u svoj tim i očekujemo pobedu. Mislim da Del Potro igra na visokom nivou i da sutra možemo da dođemo do još jednog poena", rekao je Monako. 

Prvi sutrašnji meč počinje u 14 časova u Beogradskoj areni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online