Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 14.09.2011.
22:31
Vestionline, Blic A

Dr. Četojević: Nadalu je potreban neko kao ja!

Doktor Igor Četojević smatra da je Rafaelu Nadalu potreban neko kao on, kako bi mogao da ostane u trci sa srpskim teniserom za vrh ATP liste.

Nadalu treba doktor da pobedi Đokovića?

Novakov bivši doktor je promenio način ishrane najboljeg tenisera sveta, izbacio je gluten iz upotrebe, ali mu je pre svega pomogao na psihološkom planu.

Rezultati su evidentni - skor od 64 pobede i dva poraza, deset titula od koji su tri grend slema i šest pobeda nad Nadalom iz isto toliko mečeva.

"Nole je veoma inteligentan momak. On veoma brzo uči, upija svaku reč i svaka naša sesija se uspešno završavala, bilo uživo, bilo telefonom. Đoković je shvatio da sport nije sve u životu, a to je bilo jako teško objasniti nekome ko je celog života posvećen tenisu. On sada vodi običan život, naravno uz određene granice, i ima rutine koji više odgovaraju mladom čoveku kakav je on", rekao je Četojević za špansku "Marku".

Doktor ističe da je psihički fokus jako bitan za vrhunske sportiste.

"Njegov napredak je bio ogroman. Bio je veoma nervozan pre i emocije mu nisu dozvoljavale da razmišlja kako treba. To smo sve ispravili meditacijom i sada je potpuno mentalno stabilan. Sportisti treba da shvate da nije sve u fizičkim granicama, već da se mečevi dobijaju u glavi", rekao je Četojević.

Na kraju razgovora za španski list doktor se i našalio.

"Ukoliko Nadal želi da pobedi Noleta, potreban mu je neko kao ja", zaključio je doktor Četojević.

Nadal: Spreman sam da budem rezerva

 

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je spreman da saigračima ustupi mesto u nacionalnom timu ukoliko selektor Albert Kosta smatra da nije najbolje pripremljen za duel polufinala Dejvis kupa protiv Francuske.

 

"Mi smo tim i neću igrati ukoliko selektor misli da je neki od saigrača u boljoj formi od mene", rekao je Nadal.

 

On je dodao da se ne oseća iscrpljeno posle finalnog duela US Opena, koji je izgubio od Novaka Đokovića.

 

"I bez mene, Španija je velika teniska sila, jer poseduje najbolje svetske igrače. Poslednje tri nedelje igrao sam na najvišem mogućem nivou, ali na sreću, nisam fizički iscrpljen", rekao je Nadal, koji se danas pridružio saigračima Davidu Fereru, Fernandu Verdasku i Felisijanu Lopezu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.09.2011. 09:36
Ma dobar je Nadal,verujem daste zapazili cese guzicu a na ruci prstima ima zavoj,sa tom istom rukom brise celo i obrve prija mu miriss iz....nije nista to smesno samo obrazovanje i navika ga prati nervoza.Za njega je Novak velemajstor.......
Četvrtak 15.09.2011. 19:19
Pa i vi biste izvlacili gace iz guzice da vas nole guzi na terenu, a ne svuce vam shorc, uvuce se to... Pitajte nadala ako ne verujete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online