Utorak 2. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.09.2011.
00:18 >> 14:37h
Vestionline A

Samanta Stouzer osvojila US Open

Australijska teniserka Samanta Stosur osvojila je titulu na poslednjem grend slem turniru sezone, US openu, pošto je večeras u finalu savladala domaću ljubimicu Serenu Vilijams rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Pobednica Otvorenog prvenstva Amerike u tenisu - Samanta Stouzer

Australijanka je potpuno zasluženo stigla do titule, prvog grend slem trofeja u karijeri, jer je dominirala čitavim tokom susreta, bila agresivnija i preciznija. 

U prvom setu bila su joj dovoljna dva brejka za vođstvo od 6:2, dok je u drugom ipak morala malo više da se pomuči. Pokušala je Serena i psihološkim ratom, svađom sa sudijom, da poremeti večeras bolju od sebe, ali joj ni to nije uspelo da dođe do preokreta u ovom meču, možda i pobede.

Naime, Serena je prilkom jednog udarca proslavila glasno dobijanje poena, ali prerano jer loptica još uvek nije bila udarena reketom Sem Stouzer, pa je sudija Eva Asderaki dodelila poen za Australijanku. Bio je to brejk poena i Stouzer koja je povela sa 1:0 u drugom setu. Publika na "Artur Ešu" dugo je negodovala, ali je nova šampionska uspela da opet 'pohvata konce' i novim brejkom trijumfuje sa 6:3.

Australijska teniserka je, inače, osvajala dve titule na US openu (2005, 2010), ali u dubl konkurenciji, tako da joj je ovo prva titula iz turnira "velike četvorke" kada je u pitanju singl.

Udinova i Sok pobednici miks dubla

 

Amerikanci Melani Udin i Džek Sok pobednici su Otvorenog prvenstva SAD u tenisu u konkurenciji mešovitih parova pošto su u finalu, savladali argentinsku kombinaciju Gisela Dulko / Eduardo Švank sa 7-6 (7-4), 4-6, 10-8.

 

U finalu dublova u muškoj konkurenciji Poljacima Mariušu Firstenbergu i Marsinu Matkovskom suprotstaviće se austrijsko-nemački par: Jirgen Melcer / Filip Pečner.
Melcer i Pečner su u polufinalu savladali Italijane Simonea Bolelija i Fabija Fonjinija sa 6-4, 6-7 (3-7), 6-1, dok su Firstenberg i Matkovski bili bolji od Indijca Rohana Popane i Aisama-ul-Haka Kurešija iz Pakistana: 6-2, 7-6 (7-4).

 

Huber i Rejmond pobednice ženskog dubla

 

U finalu ženskog dubla Amerikanke Lejzel Huber i Liza Rejmond pobedile su američko-kazahstanski para Vania King/Jaroslava Švedova 2:1 (4:6, 7:6, 7:6).


Huber i Rejmond pobedile su u polufinalu slovačko-poljsku kombinaciju Danijela Hantuhova/Agnješka Radvanska sa 6-2, 6-4, dok su King i Švedova bile bolje od Ruskinja Marije Kirilenko i Nađe Petrove: 7-6 (9-7), 2-6, 6-3.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online