Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 19.08.2011.
00:21 >> 15:37h
Vestionline A

Đoković lako protiv Štepaneka

Novak Đoković pobedio je Čeha Radeka Štepaneka u trećem kolu mastersa u Sinsinatiju sa 6:3, 6:3, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Gaela Monfisa.

Novak Đoković
 

Nole okrenuo novu stranicu istorije

 

Trijumfom nad Štepanekom Đoković je ušao u istoriju tenisa, jer je skorom od 55 pobede i samo jednim porazom u ovoj sezoni prestigao najbolji sezonski rezultat (54 pobede - 1 poraz), koji je još 1984. godine ostvario legendarni Džon Mekinro.

Srbin je na startu meča pokazao ko kosi a ko vodu nosi, pa je već u osmom gemu pri vođstvu od 5:2 imao priliku da privede prvi set kraju. Naš teniser je tada na Štepanekov servis imao dve set lopte (15:40), ali je Čeh osvojio četiri poena zaredom i smanjio na 5:3. Međutim, to je bilo sve što je Štepanek uradio u ovom delu igre - Nole je u nastavku iskoristio prednost svog servisa i posle 45 minuta poveo sa 1:0 u setovima.


Naš teniser odlično je započeo i drugi set - brejkom. Međutim, Čeh mu je odmah uzvratio... Taman kad smo pomislili da bi Štepanek mogao da dođe do svoje igre Đoković je ponovo oduzeo servis rivalu i to mu je bilo dovoljno da pobedi i na kraju. Srbin je koristio prednost svog servisa, napravio i brejk pri vođstvu od 5:3 i očas posla stigao do trijumfa, počistivši rivala sa terena posle 82 minuta igre.

Najbolji teniser planete je odigrao partiju ispod svog nivoa, ali je i ona bila dovoljna da se lako savlada rival.

"Bio je to spor, pomalo ružan meč i za igru i za gledanje. Zato nam je bilo potrebno učešće publike na samom kraju. Odigrao sam mnogo mečeva u poslednje vreme, pa me je to malo stiglo. Zato ponekad serviram dobro, a nekad baš loše. Ipak, sve je okej i već u sledećem meču će biti bolje. Nije u pitanju ritam, već izbačaj, a ja baš forsiram servis. Možda ću sada ići više na procenat nego na snagu", rekao je Đoković.

On je rekao i da nije baš uvek raspoložen za igru, ali da ima dovoljno motiva na svakom meču.

"Ima dana kao što je ovaj, kada mi se baš i ne igra tenis. Međutim, mrzim da gubim i zato sam motivisan na terenu. Najvažnije je da zadržiš pozitivan stav", rekao je Novak, koji je noćas posle 1 sat igra protiv Francuza Gaela Monfisa.

POVEZANE VESTI

Petak 19.08.2011. 10:17
No1e
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online