Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 17.07.2011.
12:25
Vestionline A

Srbija u Belgiji na startu Fed kupa

Teniska reprezentacija Srbije igraće u prvoj rundi Svetske grupe Fed kup za 2012. godinu protiv Belgije, odlučeno je žrebom u Japanu. Mečevi su na programu 4. i 5. februara.

Čeka ih težak posao

Kada se pogledaju rivali, bolje je izvući Belgiju nego Ruskinje koje imaju nekoliko top igračica, ili Italijanke koje sa Penetom i Skijavone dominiraju u ovom takmičenju poslednjih godina.

"Zadovoljan sam žrebom. Nijedan tim u Svetskoj I grupi ni nije loš, ali bolje je igrati protiv Belgije nego Rusije koja je bila najteža moguća opcija, kako zbog jačine tima koji imaju, tako i zbog toga što bi morali da gostujemo Ruskinjama, verovatno u Moskvi na minus 30 stepeni, odmah posle Otvorenog prvenstva Australije gde se igra na izuzetno visokim vremenskim temperaturama i napolju", rekao je Vraneš.

Selektor Srbije je naglasio da će mnogo toga zavisiti od toga u kakvom sastavu će Belgijanke igrati protiv našeg tima.

"Puno toga će zavisiti od toga ko će nastupiti za reprezentaciju Belgije, da li će u njihovom timu biti Klajstersova, svakako nisu lak protivnik, ali nema lakih protivnika u Svetskoj grupi. Nadam se da će naše devojke biti zdrave i u formi, ima još puno vremena do meča i rano je prognozirati bilo šta. Uvid u formu igračica će biti tokom turnira u Australiji. Mi ćemo kao i do sada gledati da se što bolje pripremimo za meč i da damo sve od sebe za pobedu", rekao je Vraneš.

Prvi reket Srbije, Jelena Janković takjođe je zadovoljna žrebom.

"Smatram da smo izvukli dobar žreb za prvo kolo Svetske grupe za 2012. godinu, koje je ujedno četvrtfinale ovog takmičenja. Imamo izuzetno jak sastav i mislim da smo jedna od najboljih reprezentacija u svetu. Bićemo spremne i idemo ka ostvarenju našeg cilja, a to je titula", rekla je Janković.

Treća teniserka Srbije Bojana Jovanovski je istakla da je jedina prednost Belgije u činjenici da igraju kod kuće.

"Bilo koga da smo izvukli ne bi nam bilo lako. Najbitnije je to što smo mi u punom sastavu i to me čini jako srećnom. Belgija svakako nije lak protivnik. Jedina njihova prednost je možda to što se igra u Belgiji. Videćemo šta će biti, ali mi smo spremni", rekla je Jovanovski.

Aleksandra Krunić je naglasila da naš tim "posle dugog puta do Svetske grupe treba da iskoristi šansu".

"Belgija nije najslabiji tim koji smo mogli da izvučemo, ali u svakom slučaju, nema slabih timova u Svetskoj grupi. Svi su jaki i svi su tu sa istom željom - da osvoje titulu. To je i deviza našeg tima, naš cilj kome smo maksimalno posvećene", poručila je Krunić.

Parovi:

Rusija - Španija
Belgija - Srbija
Italija - Ukrajina
Nemačka - Češka

Selekciju Belgije će, ukoliko izađe u najjačem sastavu, predvoditi druga teniserka sveta Kim Klajsters i 19. igračica na WTA listi, Janina Vikmajer.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.07.2011. 16:01
Ajmo nase , Bravo , samo napred , sve lepe i odlicne teniserke , bravo nase , samo srecno . Volimo vas i ako izgubite i ako pobedite glavno da se potrudite !!!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online