Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.07.2011.
12:03
Vesti A

Jelena - ljubav na prvi pogled

Upoznali su se kad je imao 17 godina, odmah ga je osvojila osmehom, a uz porodicu ona mu pruža najveću podršku.

Novak i Jelena

Vrhunskim rezultatima na terenu u 2009. godini Novak Đoković je priključio još jedan veliki uspeh - organizaciju prvog ATP turnira u našoj zemlji. U jesen 2008. porodica našeg najboljeg tenisera svih vremena je otkupila prava turnira u holandskom Amersfortu i počela pripreme za prvi Srbija open. Smešten je u proleće, na terene SC "Milan - Gale Muškatirović" na Dorćolu, kao jedna od provera na šljaci pred drugi grend slem turnir sezone - Rolan Garos.


Do danas Đoković ima dva trofeja sa tog takmičenja - iz 2009. i 2011, dok je prošle godine odustao u četvrtfinalu zbog problema prouzrokovanih alergijom. Srbija open za njega nije turnir kao svaki drugi. Na čelu je njegov stric Goran, a u organizaciju je uključena cela porodica, kao što je slučaj i sa njegovom karijerom.

"Novak je uspeo da uđe u teniski vrh zahvaljujući svom ogromnom talentu i radu, ali i ljubavi prema porodici i Srbiji. Snagu crpi i iz igara za reprezentaciju, gde nastupa sa najvećim žarom", rekao je nedavno Goran Đoković.


Najveći rivali
Sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, uz Novaka Đokovića najboljim igračima današnjice, naš teniser je odmeravao snage ukupno 51 put na glavnoj teniskoj sceni. Švajcarca je savladao u devet mečeva od 23, a Španca u 12 od 28 duela. Kada je reč o 2011. godini, iz devet mečeva ima samo jedan poraz - od Federera, kojeg je savladao tri puta, dok je Nadala pobedio u svih pet okršaja, i to sve u finalima.

Novak u svakoj prilici ističe da mu je porodica bila i ostala glavna podrška u svakom pogledu, od prvih teniskih koraka na Kopaoniku do mesta na vrhu ATP liste. Imali su uspona i padova i prebrodili su razne krize u prethodnim godinama, dane kada nije išlo i na terenu i van njega...


Zajedno sa Novakom na nedavnom dočeku u Beogradu su bili otac Srđan i majka Dijana, braća Marko i Đorđe, kao i mnogi članovi familije, ali i tima koji ga prati na turnirima. Tu je bila i devojka Jelena Ristić, koja godinama zauzima posebno mesto u njegovom životu.

"Na prvi pogled me je osvojila osmehom. Naravno, fizički izgled uvek prvi dolazi do izražaja, ali je za ljubav potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se upoznali pre nego što sam postigao velike uspehe, jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kojeg je upoznala kada je imao 17 godina", istakao je Novak jednom prilikom.


Zajedno žive u Monte Karlu, a njihov poljubac na crvenom tepihu ovogodišnjeg filmskog festivala u Kanu je obišao svet.

"Jelena je izgrađena ličnost, ima svoj posao i sada sprema doktorat. Njena nesebična podrška mi mnogo znači", rekao je Novak u nedavnom intervjuu sarajevskom "Sanu" i dodao da mu je "neopisiva želja da jednog dana postane porodičan čovek i ima dosta dece".


O tome kada će biti svadba je upitan i na zvaničnoj konferenciji za medije odmah posle ostvarenja dva najveća teniska sna - trijumfa na Vimbldonu i mesta na vrhu ATP rang-liste.

"Opa! Opa! Polako, polako... Još sam pod utiskom osvajanja Vimbldona. Odgovore na ta konkretnija pitanja, što se privatnog života tiče, moraću da zadržim za sebe. To ću odlučiti kasnije", sa osmehom je tada rekao Đoković.


Nerazdvojni deo njihovog života od pre tri godine je i pas Pjer, kojeg je Novak poklonio Jeleni za rođendan...

Uzor braći


Novak je uzor braći Marku i Đorđu, koji će ovog leta proslaviti 20, odnosno 16. rođendan. Oni su pošli njegovim koracima u "belom sportu".


- Nadam se da ćemo jednog dana sva trojica stajati ovde i držati tri trofeja, a to bi moglo da se dogodi, da budem realan, kroz nekih 10, 15 godina - rekao je Novak sa balkona Starog dvora u Beogradu posle osvojenog Australijen opena 2008.


Skoro tri i po godine kasnije, ispred Doma Narodne skupštine, njegov pehar sa Vimbldona je čvrsto u rukama držao najmlađi brat.


- Da li taj pehar osećaš dobro? Da li misliš da će biti tvoj jednog dana? - upitao ga je Novak.


Đorđe je odmah odgovorio:


- Bez sumnje! Dajte mi devet godina i ispuniću vam želju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online