Nedelja 7. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.07.2011.
15:20 >> 20:32h
Vestionline A

Tipsarević overio polufinale Dejvis kupa

Muška teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa gde će joj protivnik biti selekcija Argentine. "Orlovi" su savladali Šveđane ukupnim rezultatom 4:1, nakon što je Tipsarević nadigrao Riderštada sa 3:0, dok je revijalni meč Lindštet predao Troickom pri rezultatu 1:1 u setovima.

Tipsarević ubedljiv protiv Riderštada

Srpska selekcija je povela 3:1 protiv Švedske u Halmstadu. Odlučujući, treći poen našoj reprezentaciji doneo je Janko Tipsarević koji je pobedio Mihaela Rideršteda 3:0, po setovima 6:2, 7:5, 6:3.

Viktor Troicki je u petak savladao Rideršteta 6:3, 6:1, 6:7, 7:5, dok je Tipsarević doneo drugi poen našoj selekciji pošto mu je Ervin Elešković predao meč zbog povrede pri rezultatu 6:2, 1:0.

Švedski par Simon Aspelin i Robert Lindštet pobedio je u subotu Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića 6:4, 7:6 (5), 7:5.

Meč između Srbije i Argentine biće odigran od 16. do 18. septembra u našoj zemlji. Argentina je u četvrtfinalu nadigrala Kazahstan 5:0.

Na samom početku meča i Tipsarević i Rideršted su osvojila po jedan gem. Naš teniser je u trećem gemu napravio brejk za 3:1, a onda je sigurnom igrom došao do vodjstva od 5:1. Švedjanin je smanjio na 5:2, ali je Janko na svoj servis dobio prvi set za vodjstvo od 1:0 u setovima.

Rideršted je poveo 2:0 u gemovima u drugom setu, ali je Tipsarević zaigrao angažovanije i izjednačio na 2:2. Teniseri su potom osvajali gemove na svoje servise do 5:5. Naš igrač je napravio brejk u 11. gemu, a potom je na svoj servis došao do 7:5 i 2:0 u setovima.

U trećem setu nije bilo prilika za brejk do petog gema. Tipsarević je zatim prvi došao do brejka, a onda je sigurnom igrom do kraja ovog dela meča prepustio rivalu još samo jedan gem i zasluženo došao do 6:3 i 3:0 u setovima.

"Idemo na odbranu titule", poručio je Tipsarević posle meča i naglasio da je ponosan što je doprineo da "Srbija pokaže koliko je jak tim".

"Posebno mi je drago što je Novak posle pobede u Vimbldonu došao da nas podrži i učestvuje u pohodu na odbranu titule".

U revijalnom meču, Viktor Troicki je osvojio i četvrti poen za Srbiju, pošto mu je Robert Lindštet predao meč zbog povrede pri rezultatu 1:1 u setovima.

Šveđanin je dobio prvi set rezultatom 6:3, a Troicki je osvojio drugi deo meča sa 7:5. Lindštet je potom odlučio da preda meč, a razlog nije naveden.

Obradović i Đoković zadovoljni pobedom

 

Selektor našeg tima Bogdan Obradović čestitao je Tipsareviću na izuzetnom uspehu i pozvao Beograđane da u septrembru ponovo podrže naš tim u borbi za finale.

 

"Janko je držao koncentraciju na visokom nivou u meču sa Riderštedom, kome praktično, nije dao nikakvu šansu. Pozivam Beograđane da se pripreme za meč sa Argentinom. Znamo da je to velika sportska i teniska nacija. Naša velika prednost je u tome što igramo kod kuće", rekao je Obradović.

 

Prvi teniser sveta Novak Đoković istakao je da je očekivao pobedu u Švedskoj.

 

"Presrećan sam što sam ovde sa drugovima i što prisustvujem još jednom velikom uspehu. Očekivali smo pobedu. Momci su izdržali i uspeli da ostvare ovaj važan cilj", rekao je Đoković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online