Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.07.2011.
15:03 >> 19:33h
Vestionline A

DK: Elesković predao, Srbija vodi 2:0

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa 2:0 u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa nakon što je drugi reket Švedske Ervin Elesković predao meč Janku Tipsareviću zbog povrede kolena pri rezultatu 6:2, 1:0.

Radost naših navijača u Švedskoj

Janko je 40 minuta pre početka današnjeg dvomeča sa Šveđanima prijavljen umesto Novaka Đokovića, koji je pošteđen zbog povrede levog kolena i nije još poznato hoće li u nedelju izlaziti na teren.

Srpski teniser je svakako bio favorit u ovom meču, tu ulogu je i potvrdio u prvom setu, ali nije imao priliku da u istom stilu privede meč kraju, obzirom da je reprezentativac Švedske Elesković doživeo nezgodnu povredu kolena.


"Drago mi je zbog poena, ali nisam mogao da zamislim da će se ovaj dan ovako završiti. Krivo mi je, pogotovo jer sam igrao dobro, igrali smo samo 45 minuta", izjavio je Tipsarević.


On nije mogao da potvrdi da li će u subotu igrati u dublu sa Nenadom Zimonjićem.

"Ne znam, postoji šansa da će i Novak igrati, ali sešćemo večeras i odlučiti. To je i snaga ovog tima, jer imamo više opcija u svakom trenutku", naglasio je Janko i zahvalio navijačima na velikoj podršci.

U subotu od 15,00 sati biće igran verovatno odlučujući meč, kada se sastaju Simon Aspelin i Robert Lindštet sa srpskim dublom koji čine Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić.

Teniska reprezentacija Srbije očekivano je ranije danas povela sa 1:0 protiv Švedske u četvtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, nakon što je Viktor Troicki savladao Mihaela Rideršteta u Halmštadu sa 3:1 po setovima 6:3, 6:1, 7:6(6). 7:5.

Odrađen prvi poen - selektor Obradović i Troicki u zagrljaju

Riderštet je 297. igrač sveta i pravo je iznenađenje da je Troicki, kao 16. na ATP listi, izgubio i set protiv tenisera koji nikada nije bio u prilici da osvoji neki trofej u singlu.

Problem je nastao u trećem setu, pošto je Šveđanin uspeo da slavi u taj-breku. Troicki je prokockao čak pet brejk lopti u ovom setu, a taj-brek je izborio stigavši vođstvo Rideršteta. U nastavku, jurio je prednost rivala, prvo od 2:0, a onda i od 5:2, da bi posle 6:3 za Švedjanina uspeo da napravi mini-seriju i izjednači na 6:6. Na kraju, domaći teniser imao je više koncentracije za 8:6 i 2:1 u setovima.

"Ovo je kao da igramo u Srbiji. Sjajna je podrška koju imamo od trenutka kada smo doputovali u Švedsku, a naročito sada kada je takmičenje počelo. Iskreno, posle 6:3, 6:1 mislio sam da sam već dobio, ali je onda on krenuo da igra bolje, vratio se u meč... Imao sam sreće da ostanem u 4. setu, na kraju i da preokretom završim posao. Kao i protiv Indije (u prethodnom kolu Dejvis kupa), došlo je do pada u mojoj igri, ali je najvažnije da smo ipak poveli sa 1-0. Potcenjivanje rivala je moglo da me košta, ali do njega ne bi smelo da dolaze", rekao je Troicki posle meča.

Novak ne igra

Možete vi i bez mene protiv Šveđana - Novak Đoković

Pre duela sa Švedskom odlučeno je da najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković ne igra protiv Ervina Eleskovića jer ima problema sa levim kolenom. Još uvek nije poznato da li će se pojaviti na terenu u nedelju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online