Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 01.07.2011.
17:18
Vestionline A

Finale Vimbldona i prvo mesto za Novaka

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona pošto je pobedio Francuza Žo Vilfreda Congu rezultatom 3:1, po setovima 7:6(4), 6:2, 6:7(9) i 6:4. Ovaj trijumf je Novaku omogućilo da se odmah nađe na prvom mestu ATP liste ispred Rafaela Nadala, sa kojim će igrati u nedeljnom finalu.

Prvi servis u prvom setu ima Đoković i Conga je uspeo da brejkne našeg asa i malo potom povede sa 2:0. Čuvao je brejk prednosti Francuz sve do 5:3, a onda je Novak preokrenuo igru na svoju stranu, vezao tri gema i poveo sa 6:5, a malo potom je Conga servirao i uveo prvi set u taj-brejk. Tu je Đoković pokazao da nije od juče i vešto je rešio ovaj deo meča u svoju korist.

Prvi servis u drugom setu ima je ovoga puta Conga, a Srbin dolazi do prve brejk lopte, koju koristi odmah za vođstvo od 1:0. Srpski teniser je nastavio sa dobrom igrom i bez većih problema osvojio drugi gem u drugom setu. Conga je potom bez izgubljenog poena osvaja prvi gem u drugom setu na svoj servis, ali je Đoković nastavio sa odličnom igrom i ponovo napravio prednost od dva gema. Francuski teniser je zatim pao u igri pa smo videli novi brejk Đokovića za vođstvo od 4:1. Novak je potom odservirao za 5:1. Francuz je smanjio na 5:2, a Đoković ponovo odservirao za vođstvo od 2:0 u setovima.

U trećem setu je Novak nastavio da "gazi" Congu, napravio je brejk i poveo sa 3:1. Ipak, Francuz se nije predavao pa je vešto iskoristio par grešaka Srbina i uzvratio brejk za izjednačenje od 4:4. Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis pa je na semaforu stajalo 5:5, a onda je Đoković uspeo da napravi novi brejk i povede sa 6:5. Imao je naš teniser servis za pobedu, ali je Conga smogao snage i uzvratio brejk za 6:6, pa se ušlo u novi taj-brejk.

Na centralnom terenu je nastavljen odličan tenis, Conga je poveo sa 5:3, ali je Novak uspeo da izjednači na 5:5. Oba tenisera su imala po dve meč ili set lopte sve do 9:9 u taj-brejku. Francuz je imao malo više sreće i uspeo da je da spreči svoj poraz i smanji rezultat na 2:1 u setovima pošto je ovaj deo meča dobio sa 11:9.

Srpski teniser je osvojio prvi gem u četvrtom setu, napravio je brejk Francuzu u drugom, a onda na svoj servis osigurao brejk i poveo sa 3:0. Potom su oba tenisera osvajali gemove na svoj servis do 5:4 u korist našeg reprezentativca. Potom je naš najbolji teniser servirao i odservirao za pobedu i prvo mesto na listi ATP takmičenja.

Ispunio sam snove

 

"Teško je sada naći reči. Moji snovi su se ostvarili i prvi sam na svetu. Osećanja su snažna i teško je naći prave reči. Poljubio sam centralni teren za sreću. Ovo sam sanjao čitav život. Finale Vimbldona i prvo mesto, sjajno", rekao je Novak malo posle meča.

POVEZANE VESTI

Petak 01.07.2011. 17:21
Браво Цареееееееееееее!
Petak 01.07.2011. 17:29
BRAVO SRBINE! Bravo lutko naša!! PA DA NAM SE ŠTO DUŽE ZADRŽIŠ NA TOM PRVOM MESTU!!!
Petak 01.07.2011. 18:43
Dragi Novace, laik za sport ali ekpert za navijanje mogu reci samo jedno : BLAGO MAJCI STO TE JE RODILA !!! Svaki je damar u meni igrao danas a tvoju sam pobedu ispratila suzama, zbog bezobrazluka pristrasnog komentatora. Ali i on takav nije uspeo da mi na kraju ukrade osmeh sa usana i klik u srcu kada si reketom potvrdio da ti je mesto u samom vrhu ! Sunce moje, blago i tvojima i Srbiji a i tvojoj Jelen sto te imaju !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online