Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 25.06.2011.
13:33
Vestionline, Kurir A

Ivan Ljubičić: Bežao sam od Srba

Hrvatski teniser Ivan Ljubičić iskoristio je pažnju britanskih medija pred okršaj sa tamošnjim ljubimcem nacije Endijem Marijem da ispriča "srceparajuću“ ispovest o svom bekstvu od Srba u Banjaluci.

Ljubičić je izjavio da je jedva izvukao živu glavu iz svog rodnog grada u Bosni i Hercegovini i da je, uprkos teškom životu u izbegličkim kampovima, uspeo da postane vrhunski teniser.

"Moji roditelji su osetili da je opasno ostati među Srbima u Banjaluci. Dan za danom nestajali su Hrvati koji su tu decenijama živeli. Bilo je strašno. Veliki broj ljudi koje sam poznavao više nikada nisam video. Moja porodica je bila jedna od poslednjih koje su uspele da pobegnu iz grada. Praktično, jedva smo izvukli živu glavu", rekao je Ljubičić engleskim medijima.

Međutim, u nastavku priče hrvatski teniser priznaje da je iz Banjaluke pobegao u Beograd, prestonicu Srbije, a tek onda kroz Mađarsku i Sloveniju stigao do svoje otadžbine.

"Cela Bosna je bila blokirana. Moj otac je preko nekih veza uspeo da kupi tri avionske karte za Beograd i tako majku, brata i mene spase od najgoreg. Posle nekoliko dana u Beogradu seli smo u autobus za Mađarsku, a zatim preko Slovenije stigli u izbeglički kamp u Hrvatskoj. To je bilo užasno iskustvo za jednog dečaka koji je tek ušao u tinejdžerske godine", izjadao se Ivan.

Prema Ljubičićevim rečima, na početku rata u BiH odraslim muškarcima je bilo zabranjeno da napuštaju grad.

"Nakon odlaska iz Bosne nisam znao šta se dogodilo s mojim ocem. Narednih šest meseci nije postojao način da stupimo u kontakt s njim. Jednostavno, nismo znali ni da li je živ. Posle nekoliko meseci agonije otac se javio i rekao da je uspeo da pobegne od ratnih sukoba", završio je Ljubičić.

Subota 25.06.2011. 13:36
А наш Ноле изјављује како је сведно , и стално понавља како су му Хрвати супер пријатељи. Од Срба побегао у Београд? Пу шуго најгора!
Subota 25.06.2011. 14:16
stvarno su svi na isti kalup, klasična Hrvatska priča, jadni oni,uvek ih neko mrzi, proganja, sudije mrze u svakom sportu , jad i beda...ova plačipička bolje da se posveti treninzima, nego što smišlja srceparajuće priče. Stvarno mi je muka od tih teniskih žalopojki svi su bili teška socijala,pa su teškom mukom zgrnuli milione. Tenis je sport isključivo za decu bogatih roditelja, bez 50 000 evra godišnje za jedno dete ne može se ni razmišljati o takmičarskom tenisu,kada se računaju oprema, treneri, putovanja i kotizacije na turnirima (dečijim), koji crni izbeglički kampovi i slična sranja,priče za malu decu
Subota 25.06.2011. 18:05
E, LJUBICICU, LJUBICICU, TI SI PRAVI BEDNIK......MORALNA NAKAZA!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online