Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 18.06.2011.
15:55
Vestionline A

Andrea: Nemica sam, ali imam srpski duh

Nemačka reprezentativka srpskog porekla Andrea Petković izrazila je želju da osnuje političku partiju u budućnosti, a do tada kaže da je srećna dok svira gitaru i bubnjeve, prenosi list "San".

Andrea, rođena Tuzlanka koja je na prečac osvojila teniski svet, u velikom intervjuu za britanske medije izjavila je da, iako igra za Nemačku, ne zaboravlja svoje srpsko poreklo.

"Osećam se Nemicom, mada je moj duh možda više srpski. To je zbog mog temperamenta. Nemci su dosta suzdržaniji", kaže Andrea.

Ona dodaje da iako je osvojila preko milion dolara, i dalje vozi "krš" od automobila.

"Srećna sam, zaradila sam nešto novca ali ne razbacujem ga okolo. Lepo je, ipak, što mogu da priuštim sebi to da porodica i prijatelji putuju sa mnom. Vozim, ali kod kuće imam jedan stari 'opel', koji je najusraniji auto na svetu. Ali ga volim. Kada osvojim veliki turnir, kupiću sebi veliki, skupoceni sat", rekla je Andrea i dodala:

"Sviram bubnjeve još od pete godine, ali ne mogu da putujem sa njima. Takođe sviram i gitaru, volim britanske bendove, ali ne mogu da idem po koncertima, pretpostavljam da treba više da se skoncentrišem na tenis...".

Andreu posebno vole zbog izuzetne ličnosti, koju kaže da je izgradila čitajući ozbiljnu literaturu. Ona do 19 godine nije bila sigurna da li će se baviti novinarstvom, nečim drugim ili će ostati u profesionalnom tenisu. Petkovićeva kaže da su njeni najbolji prijatelji sa fakulteta, i da im je zabranjeno da pominju tenis u njenom prisustvu.

"Radila sam isto što i ostali tinejdžeri od 16, 17 i 18 godina. Sada sam 100 odsto skoncentrisana na tenis. Uvek na putovanja nosim dve knjige sa sobom, roman i autobiografiju. Čitam trenutno biografiju Oskara Vajlda i turskog pobunjenika iz 1920. Volim Getea i Oskara Vajlda. U suprotnom bih poludela od putovanja i turnira i zaboravila stvari koji od vas naprave boljeg čoveka i igrača. Tenis je svet za sebe. Škola me je oblikovala da postanem ono što sam sada", rekla je Andrea i dodala:

"Studiram novinarstvo na političkim naukama i ne znam šta ću postati za 10 godina. Želela sam da budem novinar, ali možda se sve promeni. Verovatno ću poželeti da postanem pop zvezda kao Britni Spirs, ali u stvari, ja ne umem da pevam".

Subota 18.06.2011. 21:23
Зашто имате такво мишљење.Запамтите ко год каже да се осећа србином без обзира које је вере и нације треба га прихватити и никада не осуђивати.Грешка је велика била јада смо србе који су прихватили ислам олако одбацили и жигосали.Данас би били много јача држава,а сигурно је једно верских ратова вероватно неби било.
Subota 18.06.2011. 16:39
Da zna se da vise voli 'Srbiju ali nije dobila ni jedan poziv s nase strane.
Subota 18.06.2011. 18:05
Теорија каже, а пракса доказала да спотристима све оде у мишиће, а мало у мозак. Не дај боже таквих политичара. Погледајте шта раде Дивац, Шапић и екипа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online