Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 17.04.2011.
14:02 >> 21:20h
Vestionline A

Fed kup: Srbija slavila u Slovačkoj 3:2

Fed kup teniska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Slovačke ukupnim rezultatom 3:2, a odlučujući poen u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Federejšn kupa dobijen je u dublu, koje su donele Jelena Janković i Aleksandra Krunić pobedom nad Danijelom Hantukovom i Magdalenom Ribarikovom rezultatom 2:1 (2:6, 7:5, 9:7), posle tri časa i 17 minuta igre.

Jelena Janković

Posle prvog dana i izjednačenog rezultata 1:1, Ana Ivanović je predala meč Dominiki Cibulkovoj zbog povrede pri 6:3, 3:3 za Slovakinju, a Jelena Janković je uspela sa pobedi Danijelu Hantuhovu rezultatom 6:2, 3:6, 7:5, čime je izjednačila na 2:2.

Aleksandra i Jelena su po prvi put igrale zajedno u dublu i prvi set su protiv Hanukove i Ribarkove olako izgubile, mada su Slovakinje imale dosta sreće u pogađale su linije, dok se naše reprezentativke nisu snalazile na terenu. U drugom setu je Slovačka povela sa 5:1, ali su naše teniserke uspele da se saberu i stignu do 5:6 u svoju korist. Malo potom je Krunićeva servirala, pa je naša reprezentacija uspela da osvoji set i uđe u veoma neizvesnu završnicu.


Treći set se igrao gem za gem uz po jedan brejk na obe strane sve do 5:5, kada Slovakinje oduzimaju servis našim teniserkama za 6:5. Ribarikova je potom servirala za pobedu, ali su Jelena i Aleksandra uzvratile brejk za 6:6 i uvele meč u pravu dramu u Slovačkoj (u svetskoj grupi se ne igra taj-brejk).


Jelena je odservirala dobro, a malo potom I Hantukova za novo izjednačnje – 7:7. Potom je Krunićeva donela prednost Srbiji nakon svog servisa od 8:7, a malo potom se drama završila jer su naše teniserke uspele da oduzmu servis domaćinima i pobede, jakog protivnika.
 

Teniska reprezentacija Srbije uspela je da izjednači na 2:2, pobedom Jelene Janković nad Danijelom Hantuhovom sa 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 7:5

Hantuhova je mnogo bolje igrala i servirala u drugom setu, u drugom gemu napravila je brejk, koji je sačuvala do kraja i izjednačila na 1:1. Slovakinja, 33. teniserka sveta, nastavila je sa dobrom igrom na početku trećeg seta, posle brejka u trećem gemu i osvojenog servisa povela je sa 3:1. Jankovićeva je nakon toga zaigrala bolje i preokrenula na 5:4, a u devetom gemu nije uspela da iskoristi meč loptu.

Slovakinja je nakon toga izjednačila, a srpska teniserka je zatim vezala dva gema i posle dva sata i 47 minuta igre donela reprezentaciji Srbije drugi, izjednačujući poen.

Obe reprezentacije imaju po dva boda, a konačnog pobednika odlučiće meč u dublu.

Slovačka reprezentacija povela je sa 2:1 protiv Srbije u plej-ofu za popunu Svetske grupe Fed kupa, nakon što je Ana Ivanović bila prinuđena da zbog povrede trbušnih mišića preda meč Dominiki Cibulkovoj.

Učinila je koliko je mogla - Ana Ivanović

Ana je predala meč zbog hroničnih problema sa povredom stomačnih mišića pri rezultatu 6:4 za Slovakinju i 3:3 u drugom setu.

U prvom setu teniserke su na početku osvajale gemove na svoj servis sve do sedmog, kada je Cibulkova napravila brejk i povela sa 4:3. Ivanovićeva je nakon toga vratila brejk i izjednačila, da bi joj Slovakinja ponovo oduzela servis i povela. Cibulkova je zatim osvojila gem na svoj servis i za sat vremena igre povela sa 1:0.

U drugom setu Ana je krenula silovito i stigla do 3:0, ali su onda nastali problemi oko povrede trbušnih mišića, zbog koje je zajedno sa Novakom Đokovićem predala i finale Hofman kupa početkom godine. Srpkinja je uzela medikal tajm-aut ali ni to nije pomoglo, pa je predala meč pri rezultatu 3:3 u drugom setu.

Ana je u petak donela izjednačujući poen Srbiji pobedivši Danijelu Hantukovu sa 6:2, 6:4. Prvi poen za Slovačku osvojila je Cibulkova, pobedivši Bojanu Jovanovski sa 4:6, 6:3, 6:1.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.04.2011. 22:24
Bravo Srbijooo!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online