Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 16.04.2011.
16:31
Vestionline, Beta A

Fed kup: Slovačka - Srbija 1:1

Nakon prvog dana plej-ofa za opunu Svetske grupe Federejšn kupa između Slovačke i Srbije rezultat je 1:1, Jovanovski je poražena od Cibulkove 2:1, dok je Ivanovićeva izjednačila trijumfom nad Hantuhovom 2:0.

Ana za izjednačenje

Teniska reprezentacija Slovačke povela je u Bratislavi protiv selekcije Srbije sa 1:0, u plej-ofu za popunu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Dominika Cibulkova pobedila Bojanu Jovanovski sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1), a izjednačenje našem timu donela je Ana Ivanović pobedom nad Danijelom Hantuhovom sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

Ivanovićeva je odigrala odlično prvi set protiv Hantuhove i dobila ga je posle 33 minuta. Srpska teniserka mnogo bolje je koristila prilike u tom periodu, a ovaj deo meča dobila je s ubedljivih 6:2. Hantuhova je zaigrala angažovanije u drugom setu, ali je Srpkinja pokazala da je kvalitetnija i od starta ovog dela meča kontrolisala je rezultat. Ivanovićeva je brzo stigla do brejka, a onda je sigurnom igrom zadržala prednost od dva gema i zasluženo je stigla do pobede.
 

Bojanin meč je trajao dva sata i 18 minuta, a Jovanovski je iz 10 pokušaja pet puta oduzela servis Cibulkovoj, koja je od 21 brejk lopte iskoristila osam. Cibulkova, 28. teniserka sveta je bolje počela meč i posle brejka u drugom gemu prvog seta povela sa 2:0. Jovanovski je nakon toga zaigrala bolje, koristila greške protivnice, pogotovo posle servisa i preokrenula na 5:2. Kada se činilo da će Jovanovski posle gema na svoj servis lako osvojiti prvi set, Cibulkova je napravila brejk, a zatim osvojila i gem na svoj servis i primakla se na gem zaostatka. Srpska teniserka je nakon toga uspela da sačuva svoj servis i povede u meču.

Jovanovski je na početku drugog seta povela sa 2:0, ali je njena protivnica uspela da izjednači. Srpska teniserka je nakon toga napravila brejk i povela, da bi Cibulkova posle toga osvojila četiri gema uzastopno i izjednačila u meču. Cibulkova je potpuno dominirala u trećem setu, dozvolila je protivnici da osvoji samo jedan gem i tako donela svom timu prvi poen u duelu sa Srbijom.


Sutra od 12 sati na programu su uzvratni mečevi u singlu u kojima bi se trebali sastati Ivanović - Cibulkova i Jovanovski - Hanuthova, osim ako selektori ne odluče drugačije.

Nakon toga igraće se meč u dublu - Jelena Janković i Ana Krunić protiv Danijele Hantuhove i Magdalene Ribarikove. 

Subota 16.04.2011. 16:44
Nista...idemo dalje...Ocekujem pobedu od Ane.... Iako izgube trebamo biti uz nase devojke....
Subota 16.04.2011. 19:50
Bravo Anaaaaa!!!! Samo tako...i sutra da pobedimo obe tesniserke....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online