Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 05.04.2011.
15:55
Vestionline, Press A

Novak od milijardu $!

Srpski teniser Novak Đoković najznačajniji je domaći brend, marketinške vrednosti veće od milijardu dolara, smatraju stručnjaci! Đoković je ličnost koja na najbolji način promoviše Srbiju, a njegovi brojni uspesi čine mnogo na afirmaciji naše zemlje u svetu.

Koliko vredi ovaj kačket? ... sekunda na CNN, sekunda na BBC...
Finale se prenosilo u 192 zemlje sveta

Prema mišljenju stručnjaka, Đokovićev gest u trenutku preuzimanja pobedničkog pehara na turniru u Majamiju kada je stavio kačket na kojem je ćirilicom pisalo "Srbija" može da se meri u milionima dolara, jer je to fenomenalna reklama za našu zemlju.

Teniski stručnjak Radmilo Armenulić slikovito kaže da je Đoković „zlatan sportista", mladić koji će svakako ući u anale jer već sada ima 24 svetske titule.

"Novak zlata vredi. Zaista je teško odrediti koliko je to tačno, ali ako treba da se procenjuje, onda je to minimum milijardu dolara. Najispravnije je reći da on trenutno nema cenu", rekao je Armenulić, i dodao:

"Da je Novak Đoković fudbaler, mislim da bi po transferu bio rekorder. On bi, na primer, da je u ovakvoj formi kao fudbaler i da treba da pređe u Real Madrid, dobio minimum 200 miliona evra za ugovor na godinu dana", smatra Armenulić.


Nekadašnji teniski as Slobodan Živojinović smatra da je Đoković najveći srpski sportista ikada.

"Uspehe koje on postiže i način na koji promoviše Srbiju nemaju cenu. Kada on stavi kačket na kojem piše ime njegove zemlje, i to dok prima pehar, to govori da je on veliki patriota. On ne misli samo na sebe, već i na druge ljude u Srbiji kada stavi taj kačket", kaže Živojinović.


Za biznismena Toplicu Spasojevića teniser Novak Đoković je neprocenjiv brend, "ubedljivo najjači" u Srbiji.


"Ono što je uradio u finalu u Majamiju lekcija je za celu Srbiju. Svima nam je pokazao da i kada ide teško, može da se preokrene rezultat ako ste dovoljno uporni. On je prava inspiracija za sve ljude u našoj zemlji, za sve one probleme koji nam deluju nerešivo. Kada sam video da je poneo kačket na kom piše "Srbija", potpuno sam se oduševio. Takav gest mnogo vredi, mnogo više nego što možemo i da zamislimo. Verovatno više stotina miliona evra. Malo je nezgodno sve to pretočiti u novac pa reći koliko vredi, ali je činjenica da trenutno ne postoji ličnost sa ovih prostora koja je tako planetarno poznata", kaže Spasojević. 

POVEZANE VESTI

Utorak 05.04.2011. 16:35
ostavite se reklama i koliko vredi brend Srbija....muka mi je od takvog razmisljanja ljudi koji ne znaju znacenje reci RODOLJUB!!! ...sto NOVAK za razliku od onih kiji "ekonomski" razmisljaju sigurno JESTE!!!!.....fak jourz ekonomi....
Utorak 05.04.2011. 17:07
ovo nije ceca i arkan svaka cast nole tako se brani trobojka bez skandala i bez kriminala
Utorak 05.04.2011. 17:13
kakve veze ima sa srbijom i njenom ekonomijom novakova pobeda?kako je on naš brend?pa on čovek igra za sebe.kad igra za reprezentaciju onda predstavlja srbiju,ali uglavnom on igra za sebe.zar je bitno kakav je kačket stavio?svaka mu čast na uspehu,ali ne shvatam uzbuđenje nacije a tek čestitku borisa tadića.to je samo dečko koji spretno juri za loptom i bogati se na taj način.nikakav nacionalni heroj.nikakva uloga srbije.ako ćemo pošteno ta ista srbija ne zna za svoje potencijale dok ne osvanu na naslovnoj vašington posta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online