Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.02.2011.
18:14 >> 21:54h
Vestionline A

Đoković pobedio Lopeza za četvrtfinale Dubaija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju pošto je danas, posle velike borbe pobedio Španca Felisijana Lopeza rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 6:4.

Namučio se sa Lopezom - Novak Đoković

Osvajač titule u Dubaiju prethodne dve godine, odigrao je bez praktično bez greške prvi set i ništa nije nagoveštavalo da bi Španac mogao da ugrozi njegovu pobedu danas. Srbin je besprekoran u svim segmentima igre, a posebno u procentu osvojenih poena na prvi servis (89%) kao i u igri sa osnovne linije, gde je bi jako siguran i nije pravio veliki broj greški. Sa dva brejka, u četvrtom i osmom gemu, Novak je lako, za pola sata dobio prvi set sa 6:3.

Međutim, u drugom setu, do tada potpuno neprimetni Španac, potpuno je promenio način igre i krenuo veoma agresivno da uzvraća lopte Srbina. Novak mu je sa četiri greške u drugom gemu drugog seta poklonio svoj servis i Lopez brzo stiže do 3:0. Lopez je u nastavku igrao kao u delirijumu, dok je Novaku svakako drugi set bio najlošiji u 2010. godini, a po prvi put je ove sezone u njegovim udarcima primećen grč i tenzija. Lopez je sa još jednim brejkom lako rešio drugi deo igre sa 6:2.

Ipak, treći igrač sveta u odlučujući set ulazi sjajno poručujući tako Lopezu da će teško doći do, ipak velikog iznenađenja. Poveo je Novak sa 2:0, pa 3:2, ali je Lopez uspeo da mu po treći put na meču oduzme servis i izjednači na 3:3. Ipak, Đoković, koji od početka sezone igra sa velikim samopuzdanjem i velikom mentalnom stabilnošću, nije izgubio staloženost kao u drugom setu, već je odmah napravio "ribrejk", poveo sa 4:3, a potom ga potvrdio u narednom za 5:3.

Lopez je naredni gem rešio u svoju korist, ali potom nije uspeo da ugrozi Novakov servis, koji je na kraju slavio posle 108 minuta velike borbe. Ovo je bila treća pobeda Đokovića nad Lopezom, koji je po prvi put uspeo da oduzme set Srbinu.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Nemca Florijana Majera, koji je pobedio Andreja Golubjeva sa 6:3, 6:4. Đoković se sa Majerom, 38. na svetu, do sada nije sastajao.

"Bio je ovo fantastičan meč. Zaista sam uživao u svakom sekundu. Odlična atmosfera je dosta pomogla da se osećam sjajno tokom susreta. Iznenadili su me Lopezovi udarci na moj servis i baš me je namučio. Ne mislim da sam igrao loše, već je Lopez igrao odlično, naročito u drugom setu", rekao je Đoković.

Novak je u trećem setu podigao nivo igre i boljim riternom stigao do dva brejka.

"Znao sam da će ključ pobede biti u ritern udarcima, tako je i bilo. Nisam paničio ni u jednom trenutku, jer kad to radim, onda lomim rekete. Nijedan nisam polomio večeras što je veliki napredak za mene", zaključio je Đoković.

Zimonjić i Lodra u četvrtfinalu, Viktor ispao u dublu

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Mišel Lodra plasirali su se u osminu finala ATP turnira u Dubaiju u konkurenciji dublova.

 

Zimonjić i Lodra, koji su na turniru postavljeni za treće nosioca, pobedili su danas u osmini finala Kazahstanca Andreja Golubeva i Italijana Andreasa Sepija rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

 

Srpsko-francuska kombinacija igraće u četvrtfinalu protiv Nemaca Florijana Majera i Filipa Pečnera.

 

A, Viktor Troicki i Finac Jako Nimeminen nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju u konkurenciji dublova. Srpsko-finska kombinacija poražena je od indijsko-pakistanske, Bopane i Kurešija rezultatom 7:5, 3:6, 10:7.

 

Troicki se tako u potpunosti oprosti od nastupa u Dubaiju pošto je u prvom kolu singla eliminisan od Nemca FIlipa Kolšrajbera.

 

ATP turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.233.000 dolara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online