Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 01.02.2011.
22:41
Vestionline, Press A

Nadal: Obožavam Novaka!

Prvi teniser sveta Rafa Nadal izjavio je da obožava svoje najveće rivale Novaka Đokovića i Rodžera Federera!

Tenis je samo igra - Rafael Nadal i Novak Đoković

Fantastični Španac izjavio je da, uprkos tome što sa Noletom i Federerom vodi žestoke bitke na terenu, između njih nema zle krvi jer svi oni tenis doživljavaju kao ono što tenis i jeste - igru!

Ovakav njegov stav prilično je iznenadio novinare u Australiji, koji su ga upitali kakva bi bila teniska istorija da se, recimo, Džimi Konors i Džon Mekinro ili Ivan Lendl i Mekinro nisu onako otvoreno mrzeli. Nadal im je objasnio da takav odnos sa rivalima nije u duhu teniske igre.

"Mislim da je u nekim prošlim vremenima rivalstvo prevazilazilo samu igru. Ja obožavam Federera i Đokovića! Mislim da je sasvim normalno voleti svoje rivale. Jednostavno, igrajući sa Federerom ili Đokovićem doživeo sam neke od najlepših trenutaka u karijeru, a pretpostavljam da oni isto misle o meni", rekao je Nadal.

Španac je imao spreman odgovor i na konstataciju da će takvim izjavama umanjiti značaj rivalstva sa Federerom i Đokovićem.

"Mislim da rivalstva ne možete potpirivati ili gasiti. Njihov intenzitet zavisi samo od toga da li jedan od rivala želi da ih dovede na preterano ekstreman nivo ili ne", izjavio je Nadal.

Španac je, međutim, istakao da to ne znači da će kod njega bilo ko imati popust na terenu, ali i da to ne podrazumeva mržnju usmerenu ka rivalu.

Nadal pokidao mišić, pauza dve nedelje

 

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal je objavio da mu je potrebno najmanje 10 dana za oporavak od povrede mišića noge koju je zadobio u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije. Posle lekarskih preglada, ustanovljeno je da je Nadal pokidao mišić desne noge kada je u Melburnu izgubio od Davida Ferera.

 

Španski teniser oporavljaće se u svojoj kući na Majorki, a očekuje da će biti spreman za Dejvis kup meč u martu sa Belgijom, kao i za turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

"Kad izađemo na teren, dajemo sve za pobedu, bez obzira ko nam je rival. Ali ono što se desi na terenu, ostaje na terenu. Federer, Đoković i ja apsolutno shvatamo da je tenis na kraju krajeva ipak samo igra. Tenis je moj život, a ja želim da proživim život uživajući, a ne mrzeći druge", objasnio je Nadal.

Slično razmišlja i Rodžer Federer. Iako mnogi legendarnog Švajcarca smatraju nadmenim, on tvrdi da nikad nije voleo da s nipodaštavanjem gleda na mlađe kolege.

"Uvek sam mislio da je veoma lepo biti dobar prema mlađim teniserima. Nema razloga prisiljavati ih da se osećaju kao da ih u profesionalnom tenisu čeka pakao. Lepo je gajiti prijateljske odnose sa svima. Kad sam ja počinjao, tu su bili Agasi i Sampras, i obojica su bili veoma ljubazni prema meni. Tenis je veoma surov i težak sport, ali je ipak samo sport", rekao je Rodžer Federer.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.02.2011. 17:56
veliki ostaju veliki samo zato što ne mrze.da nije tako ja prvi ne bi volio da gledam i nadala i federera,pa čak ako se u finalu ne sastanu sa đokovićem doživljavam to kao hendikep jer njih trojica su stvarno veliki ako ne i najveći u ovom sportu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online