Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.01.2011.
17:51 >> 19:39h
Vestionline A

'Sa pravim stavom pobediću Rodžera'

Srpski teniser Novak Đoković kaže da jedino sa velikim samopuzdanjem i pravim stavom na terenu može u četvrtak (09.30h) da pobedi legendarnog Švajcarca Rodžera Federera i plasira se u finale Australijan Opena u Melburnu.

"Radujem se novom duelu sa Rodžerom. On je aktuelni šampion, ali verujem da mogu do pobede. Moje je da sa velikim samopouzdanjem izađem na teren, sa pravim stavom, jer jedino tako mogu da pobedim nekog kao što je Rodžer, drugi način ne postoji", izjavio je Đoković.

Srpski i švajcarski teniser odigrali su 19 međusobnih duela u karijeri, a Federer vodi 13:6 u pobedama. Njih dvojica su do sada dva puta igrali na Australijan openu, a rezultat je 1:1. Pre četiri godine Švajcarac je bio bolji u osmini finala, dok je 2008. Đoković trijumfovao u polufinalu i potom osvojio svoj jedini pehar iz "velike četvorke".

Đoković i Federer su poslednji put igrali u novembru prošle godine u polufinalu Mastersa u Londonu, a trijumfovao je Švajcarac, koji u Melburnu želi petu GS titulu (to pošlo za rukom samo još Roju Emersonu), a 17. u karijeri. Međutim, na poslednjem GS, US Openu, slavio je Đoković, iako je Federer prvi propustio dve meč lopte.

Đoković upravo o tim "sitnim detaljima" govori pred okršaj sa Švajcarcem.

"Polufinale na GS turnirima je jako nepredvidivo. Teško je prognozirati šta može da se desi. Na ovom nivou takmičenja pobednika može da odluči jedan potez ili poen, to se dešavalo i ranije. Zato je vrlo važno da u svakom poenu imam maksimalnu koncentraciju. Protiv takvog igrača nemam šta da izgubim", kaže Đoković.

Na konferenciji za medije posle trijumfa nad Vavrinkom, Federer je govorio o porazima od Đokovića na GS turnirima i prvo se osvrnuo na prošlogodišnji US open.

"To je bio veoma neizvestan okršaj, mislim da sam imao dve meč lopte. Trebalo je da pobedim, igrao sam dovoljno dobro da to i ostvarim, ali bio sam možda malo psihološki zbunjen jer smo igrali u večernjem terminu. Možda sam i osećao da moram što pre da završim meč kako bih sačuvao energiju za finale sa Rafom i mislim da je to za posledicu imalo poraz. Nisam imao sreće. Novak i ja odigrali smo dobar meč, nekoliko udaraca je odlučilo. Udario je one forhende u uglove i tako je preokrenuo meč, rekao je Federer.

Švajcarac je prokomentarisao i poraz u polufinalu Australijan opena 2008. godine.

"Tada sam imao mononukleozu. Kad se sada setim toga, mislim da je Novak odigrao dobar meč, bio je pun samopouzdanja. Odigrao je sjajan turnir i na kraju je osvojio titulu. Oba puta kada me je pobedio, igrao je stvarno dobro. Ali, nije me samo tada pobedio. On je kvalitetan teniser koji igra vrlo ofanzivno. Uživam da igram sa njim jer smo sposobni da kreiramo izvanredne poene", dodaje je Fedeks koji u Australiji brani titulu osvojen pobedom nad Endijem Marejom u finalu.

Duel između prvog i trećeg tenisera sveta zakazan je za četvrtak od 09,30 časova po sprskom vremenu. Pobednik ovog susreta će se u finalu susresti sa pobednikom meča Endi Marej i David Ferer, koji je u četvrtfinalu savladao zemljaka Rafaela Nadala.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online