Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.01.2011.
15:21
Vestionline A

Srbija na Kanadu bez Jelene i Ane

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš odlučio je da Jelenu Janković i Anu Ivanović izostavi sa spiska igračica za meč prvog kola Svetske grupe B Federejšn kupa protiv Kanade.

Vraneš je odlučio da za duel protiv Kanade računa na Bojanu Jovanovski (58. na WTA listi), Aleksandru Krunić (284), Anu Jovanović (322) i Tamaru Čurović.

Dejan Vraneš bez Ana i Jelene na Kanadu

"Ovo je tim sa kojim ćemoo nastupiti na meču protiv Kanade. Sigurno je da izostankom Jelene i Ane nismo više favoriti u ovom susretu. U ovom trenutku meč je otvoren, ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat i pobedimo Kanadu", rekao je Vraneš.

Meč između Srbije i Kanade biće odigran 5. i 6. februara u Novom Sadu.

Izmene u timu su moguće, a selektori oba tima imaju pravo promene igračica sve do žreba, koji je na programu 4. februara kada će biti poznati i konačni spiskovi reprezentacija, kao i raspored odigravanja mečeva.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković saopštila je da zbog loše forme nije u mogućnosti da nastupi za naš nacionalni tim na meču prvog kola Svetske grupe B Federejšn kupa protiv Kanade.

"Ovu odluku sam donela teškog srca jer smatram da je velika čast i obaveza svakog sportiste da igra za reprezentaciju svoje zemlje. Kao što znate imala sam operaciju oka koja je došla u nezgodno vreme za mene, kada su pripreme za sledeću sezonu trebale da budu u najvećem jeku, tako da nisam imala vremena da sebe dovedem do željene forme. Samim tim došlo je do lošeg rezultata na prvom gren slemu u 2011. godini i velikog razočarenja sa moje strane. Svesna sam da u ovom trenutku treba da dovršim svoje pripreme da bih mogla da pružim svoj maksimum na sledećem nastupu za Federejšn kup reprezentaciju. Iz istih razloga nisam prijavila učešće ni na turniru koji sledi odmah nakon ovog meča Federejšn kupa sa Kanadom", navodi Jankovićeva.

Ona je istakla da pruža punu podršku mladim teniserkama Srbije da ostvare pobedu nad Kanadom.

"Raduje me dolazak mlađih igračica u Federejšn kup tim Srbije prevođenih Bojanom Jovanovski, Aleksandrom Krunić i Tamarom Čurović. Ana Jovanović je iskusna reprezentativka, tako da se nadam da će one dati svoj doprinos našoj reprezentaciji i uspeti da ostvare pobedu nad Kanadom. Želim im puno sreće i uspeha i nadam se da ću im se pridružiti već u narednom meču reprezentacije. Ukoliko mi se forma u narednih nedelju dana poboljša ja ću se svakako pridružiti timu Srbije u meču protiv Kanade, ali u svakom slučaju biću svim srcem uz naš tim", navela je Jankovićeva. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online