Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.01.2011.
18:03
Vestionline A

Živojinović: Vodio sam pozitivnu kampanju

Aktuelni predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Slobodan Živojinović, koji je najavio novu kandidaturu za mesto prvog čoveka našeg Saveza, saopštio je da je vodio pozitivnu kampanju.

Živojinović je odlučio da svoje obraćanje članovima Skupštine, koja je zakazana za 25. januar, saopšti javnosti.

Slobodan Boba Živojinović

"Poslednjih mesec dana, u svojstvu kandidata za funkciju Predsednika TSS, na način kako predviđa Pravilnik, ali i kako nalaže najosnovniji kriterijum lepog ponašanja, opredelio sam se da vodim pozitivnu kampanju usmerenu pre svega na to da teniskim klubovima i brojnim igračima svih uzrasta približim moj program sa kojim nameravam da unapredim tenis u Srbiji u narednom četvorogodišnjem ciklusu. U toj nameri, i želji da posetim većinu teniskih klubova širom Srbije, da obrazložim moju kandidaturu i pojasnim sve detalje vezane za program, takođe i da čujem mišljenje sportskih radnika da se u neposrednom kontaktu upoznam sa problemima sa kojima se klubovi širom zemlje suočavaju, izostala je ona druga vrsta aktivnosti koju su od mene, javnost, a pre svega štampa, tražili i očekivali. To je činjenica da sve ovo vreme nisam želeo da se u medijima pojavi ni jedan od mojih odgovora na besmislene, zlonamerne i činjenično neutemljene komentare koje su objavljivane u medijima na moj račun", navodi se u saopštenju predsednika TSS i dodaje:

"Koliko je bilo besmislenosti u brojnim izjavama koje smo svi mogli da čujemo i vidimo poslednjih nedelja, a koliko one nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa stvarnošću, pokazaće Skupština, gde će delegati i predstavnici svih klubova iz zemlje reći šta imaju da kažu, tamo gde to ima i svoju specifičnu težinu, pa će konačno i mediji moći da prenesu ono što je zapravo istina i stvarnost srpskog tenisa".

Živojinivić kaže da je bio "meta" napada poslednjih nekoliko nedelja.

"Konačno su shvatili svi ti dobronamernici našeg tenisa da ja i dalje uživam veće poštovanje u klubovima širom zemlje nego što oni mogu i da zamisle, a još manje da ga zasluže, i da imam unapred zajedno sa mojim programom mnogo više glasova nego što je potrebno i za prostu većinu. Međutim, sada su krenuli komentari da Skupština nije legitimna. Interesantno, ona još nije ni održana, a već je nelegitimna!? A još tužnije od svega je da do dana današnjeg ne postoji kandidat kojeg žele da mi suprotstave. Zar toliko vređaju inteliganciju kako predstavnika klubova koji glasaju tako i celokupne teniske i sportske javnosti. Zar očekuju da je dovoljno da na samoj Skupštini predlože nekog, a delegati brže bolje dignu ruke u vis", navodi prvi čovek TSS.

On ističe da su neosnovani komentari da je Izborna skupština nelegitimna i nelegalna.

"Sednica Skupštine zakazana je u skladu sa odredbama Statuta, a njenu legitimnost će dokazati prisustvo velikog broja delegata klubova. Do danas, moju kandidaturu je potpisom i pečatom podržalo 72 kluba i dva regionalna saveza, koji raspolažu sa ukupno 399 glasova, što predstavlja apsolutnu većinu od ukupnog broja glasova u Skupštini", kaže se između ostalog u saopštenju predsednika TSS.

Živojinović navodi da će predložiti Toplicu Spasojevića za predsednika Upravnog odbora TSS.

Živojinović ističe da kandidati za članove UO TSS biti: Slobodan Vučićević (N.C.A Investment), Slobodan Petrović (Salford), Slavko Carić (ERSTE banka), Đorđo Antelj (GEMAX), Dragan Lazarević (EKI Investment), Branislav Stojaković (Eurosalon), Srđan Muškatirović, Vladimir Mrvić (Capital Consulting)... 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online