Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.01.2011.
11:34 >> 14:30h
Vestionline A

Federer ubedljiv, Kuznjecova eliminisala Enan

Branilac titule na Australijen openu Švajcarac Rodžer Federer lako je, za razliku od prethodne runde i maratona sa Francuzom Žilom Simonon (3:2), izašao na kraj sa Belgijancem Ksavijerom Malisom kojeg je u Melburnu u 3. kolu savladao sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:1.

Federer grabi ka finalu

Drugi nosilac će u meču za četvrtfinale igrati protiv Tomija Robreda koji je sa 5:7, 6:2, 6:4, 6:2 eliminisao Sergeja Stahovskog iz Ukrajine.

Amerikanac Endi Rodik izgubio je prvi set od Holanđanina Robina Hasea, ali je do do osmine finala Australijan opena stigao pošto je dobio naredna tri - 7:6, 6:2, 6:2. Osmi nosilac će se za mesto mđu osam najboljih u Melburnu boriti protiv boljeg iz duela dva nositelja, Francuza Gaela Monfisa i Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

I treći nosilac, Novak Đoković je u osmini finala pošto mu je zemljak Viktor Troicki predao duel posle prvog seta (6:2). Novak će u narednom kolu igrati protiv Španca Nikolasa Almagra koji je sa 3:0 dobio 17. kosturaša Hrvata Ivana Ljubicicća.

Šesti nosilac Čeh Tomaš Berdih bio je ubedljiv protiv Francuza Rišara Gaskea (6:2, 7:6, 6:2) i u 4. kolu igra protiv Japanca Keija Nišikorija ili devetog nosioca Španca Fernanda Verdaska. 

Belgijska teniserka Žistin Enen eliminisana je danas sa Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu izgubila od Svetlane Kuznjecove sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Enen je prošle godine igrala u finalu i to joj je bio prvi grend slem turnir posle povlačenja. Poraz u noći između četvrtka i petka joj je prvi na velikim turnirima od Kuznjecove, nekadašnje pobednice Rolan Garosa i US Opena.

Kuznjecova slavila protiv Belgijanke nakon 17 mečeva

Enen je poslednji put ispala u trećem kolu grend slema 2005. godine. Osvajačica sedam grend slem titula namučila je Kuznjecovu i dva puta joj je oduzimala servis za meč.

Trenutno prva igračica na svetskoj rang-listi, Karolin Voznijacki pobedila je Dominiku Cibulkovu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Dalje je prošla i pobednica Rolan Garosa, Frančeska Skjavone, koja je pobedila Moniku Nikulesku sa 2:0, po setovima 6:0, 7:6. Prošlogodišnja polufinalistkinja Li Na pobedila je u tri seta Barboru Zahlavovu Stricovu.

Pobednica US Opena, Kim Klejsters izgubila je samo četiri gema u pobedi nad Karlom Suares Navaro od 6:1, 6:3.

Slavna američka teniserka Venus Vilijams morala je zbog povrede butnog mišića da preda meč trecheg kola Australijan Opena Nemici Andreji Petković posle samo jednog odigranog gema.

U četvrtak nositeljka se u Melburnu žalila na povredu mišića, a na duel sa Petkovićevom izašla je sa "debelim" zavojem oko butine. Već posle prvog gema Venus je osetila bolove i rešila je da preda meč na veliko nezadovoljstvo publike u Melburnu. Venus (31) je tako po prvi put u karijeri bila prinuđena da preda meč na nekom GS turniru.

Osvajačica 43 titule (pet Vimbldona i dva US Opena) u karijeri tako je i dalje ostala bez trofeja u Melburnu na kojem je ove sezone 12. put učestvovala. Najbolji rezultat ostvarila je 2003. godine kada je u finalu poražena od mlađe sestre Serene.

Petkovićeva (23) je, "ni kriva ni dužna" ostvarila najbolji plasman na GS a u osmini finala će igrati protiv još jedne slavne teniserke, Ruskinje Marije Šarapove.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online