Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 11.01.2011.
14:22
Vestionline A

Grujić razočaran, povlači kandidaturu

Prvi čovek TK Partizan Dušan Grujić saopštio je da odustaje od kandidature za predsednika Teniskog saveza Srbije.

Grujić kaže da je povod za odustajanje način na koji je TS Srbije zatvorio svoja vrata i onemogućio sastanak članova UO na čelu sa potredsednikom Milanom Jerinkićem 30. decembra.

Dušan Grujić

"Odlučio sam da se povučem iz kandidature posle tog nedemokratskog poteza TS Srbije jer su oni baš na takav način i došli na čelo. Savez je državna institucija i niko ne može da je privatizuje”, smatra Grujić.

Prema mišljenju Grujića i ostalih članova UO TS Srbije koji su želeli da održe konferenciju za novinare, nije bilo nikakve zloupotrebe ni memoranduma ni njihovog prava da sazovu sastanak sa predstavnicima medija.

"Mi kao članovi UO i potpredsednik Jerinkić nismo želeli ništa i nikoga da uzurpiramo, niti da nasilno ulazimo u Savez. Pa da li potpredsednik nema pravo da ima memorandum i sazove sastanak i ko je ovlašćen kad predsednik nije tu? Kakva je tu bila nepravilnost koju je obelodanila pravna služba bez ičijeg potpisa. Mi imamo pravo da uđemo u Savez, ne u ničije kancelarije već u slobodne prostorije i da popričamo sa novinarima što smo i hteli. Nije Savez vlasništvo Bobe Živojinovića i Dušana Orlandića i ako polaze od sebe na koji su način došli do vlasti poručujem im da se mi tim sredstvima nećemo služiti jer je to prošlost", rekao je za "Žurnal" Grujić.

"Ako ja kao Srbin, predsednik najuspešinijeg kluba u zemlji i član UO ne smem da uđem u prostorije TS Srbije - ko onda može? Još jedan dokaz šta se i kako radi u Savezu je i to što sam posle svega tražio da mi napismeno dostave dozvolu da mogu da prisustvujem takmičenju u Impuls holu na kome igra nekoliko članova Partizana, ali evo već šesti dan niko mi ništa ne odgovara. Povređen sam jer niko nema pravo da se tako ponaša sa državnom institucijom i zabrani nam ulazak. Ne želim više da radim i sarađujem sa takvim ljudima, a svim silama ću podržavati opciju Srađana Đokovića i ljudi koje žele promene i dobrobit srpskom tenisu", smatra Grujić.

Prema najavama, ali još nepotvrđenim od strane TS Srbije, Skuština bi trebalo da se održi 25. januara jer je tako navedeno u saopštenju Đođa Antelja krajem decembra.

"Klubovima je rečeno da će deset dana pre zasedanja Skupštine dobiti materijal i videćemo za četiri dana da li će tako biti. Ne verujem u to jer su rešeni da po svaku cenu kupuju vreme, a tome u prilog ide i organizacije Fed kupa. Jer, takmičenje je 5. i 6. februara u Novom sadu, a sve to treba i pripreme treba organizovati deset dana pre toga. Ako su tako sigurni da imaju većinu, zašto nisu sve ovo obavili još u novembru? Ko ovde laže i koliko, ali jedno je sigurno ovo ništa nije dobro za naš tenis", zaključio je Grujić.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.01.2011. 15:13
Mogli su da organizuju sastanak sa novinarima i bez toga da zloupotrebe memorandum TS. Sada je pala prijava za zloupotrebu službenog položaja i treba krivično da se odgovara. Što se tiče priprema terena za Fed kup, hala u Novom Sadu se koristi za ostale sportske aktivnosti, a teren može kao i do sada da se nabaci u roku 5 radnih dana.Nije ovo prvi put da se igra u Novom Sadu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online