Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.01.2011.
12:01 >> 17:17h
Vestionline A

HK: Ana i Novak bolji od Kazahstana 3:0

Srpska teniska selekcija u sastavu Ana Ivanović i Novak Đoković pobedila je Kazahstan ukupnim rezultatom 3:0, jer su srpski teniseri nakon uvodnih pobeda u singlu, zabeležili trijumf i u okviru dublova, a sve u sklopu prvog kola A grupe Hopman kupa u Pertu.

Dobar start sezone Ane Ivanović

Ana Ivanović je pobedila Jaroslavu Švedovu 2:0, po setovima 7:6(6), 6:1, dok je Novak Đoković imao malo više posla u duelu sa Andrejom Golubevim i pobedio je sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1.

U dublu je bilo 7:6, 6:4 za srpski par koji u utorak za projektovano prvo mesto u grupi igra protiv Australije koja je bila bolja od Belgije rezultatom 2:1.

Ivanovićeva je imala problema u prvom setu, pošto je odmah na startu izgubila gem na svoj servis. Međutim, uspela je da vrati brejk a potom i povede sa 4:1. Švedova je potom vezala tri gema i došla do izjednačenja (4:4). Ana je imala priliku da u regularnom delu seta dođe do prednosti, ali je Švedova ipak uspela da izbori taj-brejk. Kazahstanka je u tom delu meča imala priliku da prelomi set u svoju korist, ali je Ana Ivanović uspela da preokrene i rezultatom 7:5 posle čak sat i tri minuta okonča prvi set.

U drugom delu meča viđena je mnogo bolja i angažovanija igra Srpkinje koja je za samo 18 minuta rešila ovaj period i trijumfovala 6:1 za konačnih 2:0.

Najbolji srpski teniser loše je počeo meč sa Golubevim, koji brzo došao do dva brejka prednosti, i na kraju dobio prvi set sa 6:4. Ipak, to je otprilike bilo sve što je Kazahstanac uspeo u duelu sa Novakom, pošto je u naredna dva seta osvojio samo četiri gema.

Đoković je lako došao do drugog seta sa 6:3, a u odlučujućem trećem igrao je na veoma visokom nivou, što mu je posle samo nekoliko minuta donelo nedostižnih 5:0. Ipak, Golubev je uspeo da spasi obraz osvajanjem barem jednog gema u trećem delu meča.

U dublu je bilo 2:0, po setovima 7:6, 6:4 za srpski par koji je imao određenih problema tokom uvodnog seta. Taj deo igre rešen je tek nakon taj-brejka 7:3, ali su, kako je vreme odmicalo, Ana i Novak bili sve uigraniji i došli su do ubedljivog trijumfa na startu takmičenja.

U drugoj rundi Srbija se u utorak 4. januara sastaje sa selekcijom domaćina Australije. "Kengure" ove godine predstavljaju legendarni Lejton Hjuit i Ališa Molik.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online