Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 06.12.2010.
13:21
Vestionline A

Rojters: Erupcija snage srpskog tenisa

Istorijsku pobedu teniske reprezentacije Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Francuske u Beogradu britanska novinska agencija Rojters ocenila je kao jedan od najvećih sportskih uspeha naše zemlje, prenosi Tanjug.

Rojters prenosi da su do sada "erupciju oduševljenja" u Srbiji izazivale "samo pobede košarkaša i fudbalera".

"Volim da nosim kratku kosu"

"Ponosan srpski narod obožava svoje najveće sportske idole Novaka Đokovića, Jelenu Janković i Anu Ivanović, ali su do juče slavlje na ulicama izazivali samo uspesi košarkaša i fudbalera", navodi jedna od najvećih svetskih novinskih agencija.


Kako tvrdi, Srbija je u nedelju pokazala da je Dejvis kup i dalje najprestižnije takmičenje u svetu tenisa.


"Kada je Viktor Troicki bekhend vinerom realizovao meč poen protiv Mikaela Lodre i time svojoj zemlji doneo prvu titulu u 110. godišnjem takmičenju, provalila je prava erupcija radosti koja je zapretila da odnese i krov Arene", ističe se u agencijskom izveštaju iz Beograda.


"Prvi igrač Srbije Đoković, koji je pobedio u oba singl meča i učestvovao u ukupnoj pobedi Srbije od 3:2, istakao je da je ovaj trijumf Srbije najlepši trenutak u njegovoj karijeri", preneo je Rojters.


Britanska agencija je ocenila da Đoković nije samo igrao "zapanjujuće dobro" u trenucima kada je to bilo najvažnije - izjednačivši prvo na 1:1, a potom i na 2:2 protiv 'teniskih aristokrata', već je i pozvao publiku da podrži tim Srbije i nadjača francuske navijače u odlučjućem meču.


Rojters je ocenio da neki "veliki kalibri svetskog tenisa" kao što je Švajcarac Rodžer Federer nisu toliko posvećeni Dejvis kup takmičenjima, za razliku od Đokovića kome je "predstavljanje svoje zemlje prioritet".


"Pobeda nad Francuskom u tek trećoj godini učešća u elitnoj Svetskoj grupi predstavlja pravi katalizator razvoja tenisa u Srbiji", ocenjuju Britanci i tvrde da je veliki kvalitet srpskog tima u "potpunom odsustvu sujete".


Navodi se primer Troickog koji je posle odlučujuće pobede nad Lodrom istakao da sebe ne smatra herojem, već da su junaci meča svi članovi reprezentacije, a među njima i Janko Tipsarević.


Agencija se na kraju osvrnula na završnu sliku sa konferencije za novinare naših reprezentativaca, koji su se popeli na sto pevajući koračnicu "Marš na Drinu".

"Ovakav način radovanja nije uobičajen u svetu tenisa, ali sve je to draž Dejvis kupa", ističe se u Rojtersovom izveštaju koji citira reči Đokovića:

"Ništa ne može da vam da više energije od ovog takmičenja". 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.12.2010. 15:15
Sve cestitke srpskim momcima i celom timu koji je ucestovao u ovoj velikoj pobedi srpskog tenisa. Bilo je zadovoljstvo gledati vas! Cestitke i Francizima, kao ljutim protivnicima.
Ponedeljak 06.12.2010. 14:40
Bravo momci, za Srbiju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online