Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.12.2010.
10:53
Vestionline, zurnal.rs A

Francuski mediji: Srbi nam srušili snove!

Svetski mediji opširno izveštavaju o pobedi teniske reprezentacije Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, a poseban naglasak stavljaju na ispunjeno obećanje srpskih tenisera – da će se ošišati do glave ako trijumfuju.

Viktor Troicki je u petom meču finala Dejvis kupa između Srbije i Francuske pobedio Majkla Ljodru sa 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 6:3) i osvojio treći poen u finalu Dejvis kupa, koji je doneo Srbiji prvi trofej u tom takmičenju.

Šampioni sveta

Francuski Mond pod naslovom: „Srbija osvojila prvi Dejvis kup” piše o „nezaustavljivom Troickom” i „velikom razočaranju Ljodri”, jer francuski teniser nije izgubio meč mesecima.


Figaro piše: „Srbija je dotukla Francusku, Troicki je ‘odrao’ Ljodru u petom, odlučujućem meču pa je ‘salataru’ odnela Srbija”.


L` Ekip piše da je reprezentacija Srbije uništila san Francuske.
„To je bio samo san...„, navodi Ekip uz fotografiju uplakanog Ljodre.
„San Francuza postao je realnost za Srbe. Đoković protiv Monfisa i Troicki protiv Ljodre bili su jednostavno prejaki”, piše Ekip.


Na sajtovima Bi-Bi-Sija (BBC) i Skaj sporta (Sky Sports) pohvaljeni su nastupi Novaka Đokovića protiv Gaela Monfisa i Troickog protiv Ljodre, ali i publika u Beogradskoj areni i selektor Bogan Obradović.

Srbija slavila do kasno u noć

„Srpski selektor Bogdan Obradović doneo je hrabru odluku i umesto najavljenog Janka Tipsarevića na teren poslao Troickog, koji je izgubio meč u dublu zajedno sa Nenadom Zimonjićem”, piše na Skaju.


„Troicki osvojio Dejvis kup za Srbiju” naslov je na internet strani Eurosporta.
„Troicki je razbio Ljodru, a na terenu su se posle meča do glave ošišali reprezentativci i predsednik TŠ-a Slobodan Živojinović. Čak je i Nikola Pilić ‘dobio tretman mašinicom’, nakon što je postao prvi čovek koji je tri puta osvojio Dejvis kup sa tri različite reprezentacije”, navodi se na sajtu. 

Hrvatski portal Indeks (index) je pod naslovom: „Srpska Viktor(ija) -Troicki doneo ‘salataru’, teniseri se na terenu ošišali na ćelavo”, počeo priču o finalu Dejvis kupa.
Indeks je podsetio da su srpski teniseri posle drugog dana gubili sa 1:2, ali da je danas Nole (Novak Đoković) „rasturio Monfisa k’o beba zvečku”, a kasnije je Troicki doneo pobedu Srbiji, prvu u istoriji u Dejvis kupu.

Prvi se oćelavio - Slobodan Živojinović

Hrvatski Jutarnji list naveo je da je Troicki potpuno zasluženo nadigrao Ljodru i podsetio je da je Srbija posle preokreta pobedila i Češku u polufinalu.


„Srpski teniseri, stručni štab i prateće osoblje reprezentacije odmah su nakon realizovane meč lopte utrčali na teren i započeli s velikom proslavom, a slavljeničkoj euforiji prepustio se na tribinama i predsednik Srbije Boris Tadić”, navodi se na sajtu.


Agencija AFP izveštava o slavlju na ulicama Beograda i opširno piše o pobedi srpskog tima, dok agencija AP ističe da je Srbija postala tek druga reprezentacija koja je osvojila Dejvis kup, a da nije bila nosilac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online