Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.08.2015.
20:23
Vestionline A

Veliko priznanje za našeg asa!

UNICEF je objavio imenovanje Novaka Đokovića za svog globalnog ambasadora dobre volje.

Fondacija Novak Đoković
Novak Đoković rado se druži sa najmlađima

Prvorangirani svetski teniser Đoković je, dok je bio nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji, kao i kroz rad svoje fondacije, ukazivao na zapostavljenu decu i njihove zajednice. U sedištu UNICEF-a u Njujorku gospođa Joka Brant, zamenica izvršnog direktora UNICEF-a, na događaju kome je prisustvovao i predsednik Svetske banke dr Džim Kim, čestitala Đokoviću na imenovanju.

- Novak Đoković je istinski šampion za svu decu sveta. Pokazao je da snažan glas i snažno delovanje mogu da unaprede položaj dece, posebno one najmlađe", rekla je gospođa Brant.

Novak se 2011. godine prvi put pridružio timu UNICEF-a, kada je postao nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji. Od tada pruža nesebičnu podršku za unapređenje života dece, posebno one najmarginalizovanije, i posebno se fokusira na značaj obrazovanja i razvoja u ranom detinjstvu kako bi se deci omogućio najbolji početak života. Prepoznavajući njegovu iskrenu posvećenosti pravima deteta, UNICEF ga je pozvao da postane globalni ambasador dobre volje.

Novakova fondacija pomaže najmlađe

Novak je podržavao unapređenje kvalitetnog predškolskog programa u Srbiji. Njegova Fondacija je finansirala UNICEF-ov inovativni program za usluge porodičnog saradnika koji ima za cilj povezivanje porodica. Program je kao veoma uspešan sada integrisan u sistem dečije zaštite u Srbiji. Tokom poplava koje su zadesile Balkan 2014. godine, Novak je dao donaciju UNICEF-u za pružanje pomoći u vanrednoj situaciji. Zajedno sa kompanijom UNIQLO, jednim od njegovih glavnih sponzora, pomogao je da se inicijativa "Škole u Aziji" podrži u Bangladešu, Kini i Filipinima, i istovremeno da se realizuju projekti socijalne inkluzije i smanjenja siromaštva u Srbiji. UNICEF i Fondacija su uspostavili blisku saradnju na polju pružanja usluga u ranom detinjstvu za svaku porodicu sa decom u Srbiji, tako da će dodatna sredstva Banke omogućiti da se lakše dosegnu najugroženija deca širom sveta.

Danas je u svetu opšteprihvaćeno da deca koja imaju adekvatnu negu, zaštitu i stimulaciju  pre polaska u školu, imaju veću mogućnost da dostignu svoj puni potencijal.Đoković će svoju zainteresovanost za prava deteta usmeriti ka promovisanju ranog razvoja dece.

- Čast mi je što sam postao ambasador dobre volje za UNICEF, i što ću da nastavim da branim i podržavam prava deteta i da pomognem da se svakoj devojčici i svakom dečaku omogući nega i optimalan razvoj u ranom detinjstvu - rekao je Đoković.

- Rane godine života su od ključnog značaja. Kada su u najranijoj dobi dobro negovana i kada se o njima dobro brine, deca imaju veće šanse da prežive, zdravo odrastaju i manje se razboljevaju, da razvijaju svoje misaone, jezičke, emocionalne i socijalne veštine, i postanu produktivni i uspešni građani u društvu - nastavio je Novak i dodao:

- Odlučan sam da pomognem UNICEF-u u pružanju kvalitetne brige za rani razvoj dece, posebno one najugroženije, kako bi izgradili svetliju budućnost za sebe, svoje porodice i zajednice.

Novak je već napravio pozitivan pomak u životima mnoge dece, ne samo kao moćan uzor, već i kao veliki zagovarač njihovih prava. U ulozi nacionalnog ambasadoraUNICEF-a,  posećivao je predškolske ustanove u Srbiji da bi se uverio koliko je učenje u ranoj dobi značajno. Njegova podrška, kao i podrška Fondacije Novak Đoković, pomogli su da se uspostave fleksibilniji, kvalitetniji i inkluzivni predškolski obrazovni program za neku od najugroženije dece u Srbiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online