Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 24.03.2015.
20:34
Vestionline A

Stanković o NATO bombardovanju: Piksi me budi i viče

Blago onome ko se ne seća NATO agresije. Na današnji dan pre 16 godina agresori su gotovo tri meseca besomučno bombardovali Srbiju ne štedeći civile. Dok je narod u našoj zemlji trpeo "nebesku agresiju", veliki broj sportista koji je igrao u inostranstvu pokušao je da skrene pažnju svetske javnosti na teror nad nedužnim srpskim stanovnicima. Jedan od najbučnijih bio je legendarni as Crvene zvezde i fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković.

Tanjug
Srbin: Dejan Stanković

Stanković je zajedno sa Sinišom Mihajlovićem gotovo svaku utakmicu nosio majicu sa natpisom "target" (meta) i "peace, no war" (mir, a ne rat) zbog kojih je imao problema. Kao što je napisao u svojoj autobiografiji, bombardovanje je toliko pogodilo Mihu i njega da je Lacio, čije boje su branili, nekako tada i posustajao u borbi za titulu.

- I danas mislim da je za Mihu i mene sve krenulo nizbrdo tog 24. marta kada je počelo bombardovanje Srbije, Beograda. Okupili smo se pred meč sa Ircima na Paliću. Reprezentacija. Završili smo trening, ja legao da spavam. Piksi Stojković me budi - počeo je Stanković svoju priču:

- Hajde mali zovi ženu, pokupiće je moja supruga pa idemo u Mađarsku, da letimo svako svojoj kući - rekao je Piksi.

- Nema utakmice?

- Nema.

- Super, imam dva tri dana slobodno.

- Mali, gledaj dnevnik, jesi lud.

- Imam dva, tri dana da se izludijem u Beogradu.

- Čuješ li ti šta ti govorim, bombardovaće nas – jasan je bio Piksi.

Tanjug
Legenda srpskog fudbala i Crvene zvezde

Tek tada Stanković se otreznio. Na Paliću je prešao granicu, iz Budimpešte leteo u Cirih odakle je krenuo za Torino, ali sa zakašnjenjem.

-  Dođem u hotel, upalim TV, a svuda gori. Ne znam šta da radim. Zovem prijatelje u Rimu koji su u ambasadi. Tamo svi kukaju, plaču, ne veruju šta se događa. Crn, crn period, katastrofa. Nije mi bilo ni do čega. Mart, april, maj…Miha i ja nosimo majice sa natpisom ”target” i ”peace no war”. Ne znam koliko je to značilo - rekao je Stanković, koji je otkrio i šta je tadašnji trener Lacijala Erikson rekao u svlačionici:

- Rat je blizu nas, ali nas taj rat ne treba da zanima. Naš rat je tamo na terenu, gledaćemo da poštujemo naša dva igrača.

Rekorder po broju nastupa za nacionalni tim je dodao i to da su navijači Lacija bili uz Mihu i njega, odnosno da su pokazali solidarnost.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.03.2015. 23:10
na olimpiku lacijali: "ubjte vojnika rajana"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online