Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.12.2014.
15:17
24sata.rs A

Upoznajte devojku koja "pali" Arenu

Kad se Arenom zaori "Zvezda mi je sve, Zvezda život je", vreme je da one istrče na teren i atmosferu dovedu do usijanja. Mlade, lepe, atraktivne, nasmejane, one su čirldersice KK Crvena zvezda, a ime im je 'Red passion fly'. A, tek kada se jedna od njih, Jovana Racić, provuče kroz koš i visi naglavačke, stvarno ne mogu, a da vas potpuno ne očaraju.

Screenshot (YouTube)
Žari i pali "Arenu": Jovana Racić
 


Ostanete zbunjeni kako je to uradila... Izgleda kao da to može "skooro svako", ali ne dajte se zavarati. Za lakoću podvlačenja kroz koš u "crveno-beloj" strasti zadužena je ona, šesnaestogodišnja Jovana Racić.

Kada je objavljena fotografija na kojoj Jovana visi iz koša, svi su ostali bez teksta. Mi smo ovu mladu čirlidersicu pronašli, i čim smo je ugostilu u redakciji odmah nam je rekla da, "naravno, da navijam za Zvezdu”. Jasno i glasno. Logično, pred fotoaparatom našeg fotoreportera snašla se sjajno. Sa lakoćom je dubila na glavi, pravila most...

S prvim taktovima navijačke pesme, “Zvezda mi je sve" kreću navijači, ali i čirlidersice u svoj atraktivan ples. A, onda hop, i za tili čas Jovana visi iz koša.

Kako ova mlada i lepa devojka kaže za "24 sata" znala je da će moći da uradi ovaj zahtevan deo koreografije, a čak je predložila i da uradi špagu u košu, i pusti ruke. Stvarno da vam se zavrti u glavi.

"Svi su strepeli da li ću moći, a ja sam znala da mogu da uradim. Čak su devojke iz grupe postavile ruke ispod koša da me dočekaju ako padnem, a ja sam se smejala. Imala sam tremu kada sam prvi put to uradila. Čula sam aplauz, a kasnije su mi rekli da su videli navijače na tribinama koji su se krstili i uzvikivali 'svaka joj čast'" kaže Jovana koja je najmlađa čirlidersica u grupi koju čini 14 devojaka i napominje da je zbog toga svi posebno paze.

Tata ne sme da me gleda

Jovana kaže da za ovo što radi ima podršku porodice, a priznaje i da "tata ne dolazi na utakmice od kada ona visi u košu".

Šou densom je počela da se bavi kada je imala šest godina u plesnoj školi "Fly". Iza sebe ima desetogodišnje iskustvo, a sve je počelo vrlo neobično.

"Kao mala volela sam da se penjem na drveće i upisali su me na ples da bih se smirila, ali nisam, sada se penjem na koš", uz osmeh prepričava Jovana.

Kako kaže, uživa dok pleše, a da je rođena za to, bilo je odmah jasno i trenerima, pa je sa sedam godina krenula na takmičenja i počela da osvaja medalje na državnim prvenstvima.

"Dok plešem, osećam se kao da prelazim u drugu dimenziju gde se sve odvija kako želim. Ples je deo mene koji je neraskidiv. Često oslobađam emocije dok igram. Kad izađem na scenu emocije same idu, gluma sama krene. Posvećena sam ovome što radim i želim time da se bavim, ma koliko bilo zahtevno", kaže Jovana, koja pomaže trenerima u radu sa decom, jer kaže voli decu, i ona nju.

Kad se Arenom zaori “Još jedna pobeda i titula, “Zvezda mi je sve”, Lejdi Gaga, Dejvid Geta, zna se - vreme je za njih. Svi u hali sa nestrpljenjem očekuju koreografiju koja vas svaki put iznova oduševi. Iza toga da sve bude uigrano stoji drugarstvo među devojkama, međusobna podrška, i ozbiljni treninzi i do šest puta nedeljno, kao i časovi glume i izražavanja.

"Sve koreografije su zahtevne. U svakoj pokazujemo više stilova plesa, jer kombinujemo i moderan ples i akrobatiku. Ponekad plesne korake vežbamo duže od koreografije u kojoj je akcenat na akrobatici. Mi sve učinimo da se koreografija svidi svima. Posebnu energiju nam daju navijači kada vidimo da nas podržavaju", kaže Jovana, koja ide u drugi razred Prve ekonomske škole.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online