Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.12.2017.
18:03
Tanjug A

"Srbija može da pobedi Hrvatsku u Splitu, potreban je sportsko-ratnički pristup"

Legendarni srpski rukometaš Nenad Peruničić istakao je da je meč protiv Hrvatske u Splitu na početku Evropskog prvenstva prilika da ekipa Jovice Cvetkovića pokaže karakter i izdigne se iznad bučnog ambijenta i jakog protivnika.

Miroslav Todorović
Nenad Peruničić

- Nisam prognozer, ne znam ni šta su očekivanja i šta je za nas sada uspeh. Trenutno osciliramo sa željama, nekad se podrazumevalo da čak i u lošijim momentima ideš na medalju, prosto se tako nametne i ti se ni ne pitaš. Sada smo došli do toga da se zadovoljavamo prolazom iz grupe i prosto ne znam šta je cilj - rekao je Peruničić Tanjugu na tradicionalnom "Danu rukometa".

Bivši trofejni državni reprezentativac zna kako se igraju utakmice u paklenoj atmosferi, kakvu Srbiju očekuje protiv domaće selekcije u davno rasprodatoj Spaladijum areni. 

- Srbija može da pobedi Hrvatsku. Bio sam u situacijama u ekstremno neprijateljskom naboju, to na terenu mora da se shvati kao viteška borba, da se pojedinačno isključe maksimalno na buku sa tribina, ali je i ujedno trenutak da izađeš sportsko-ratnički nastrojen i začepiš usta svima onima koji očekuju neki pad. Sad je trenutak da se karakter izgradi na pravi način". 

Peruničić, sa 141 odigranim mečom za reprezentaciju Jugoslavije i osvajač evropske i svetske bronze, savetovao je "orlove" da hrabro zaigraju od prvog minuta. 

- Ako pričamo o našoj slavnoj istoriji, Srbi su se kao narod suprostavljali svima onima kojima drugi nisu smeli, a ovo je na sportskom polju prilika da se pokaže da smo narod vitezova i ratnika. Govorim samo o sportskom polju i ne sme da se ode u političku stvar vezanu za Hrvatsku i Srbiju. Igrači moraju da pokažu karakter i izađu sa stavom. Mi ćemo ovde, gde je najteže, da pokažemo ko smo - rekao je trener Crvene zvezde, zvanično najbolji srpski trener u 2017. godini. 

Sa druge strane, naglašava da u "balkanski klasik" ne sme da se uđe vruće glave. 

- Verujem da nećemo da padnemo u euforiju i da bude "Mi ćemo sada da pokažemo neku drčnost", neophodna je mirnoća. Rukomet je pun naboja i moraju da razmišljaju o utakmici. Ovo je test koliko mogu da podnesu pritisak ukoliko žele uspeh. Očekujem pošten odnos od njih, da "izriljaju" muški i pošteno, videćemo za šta ćemo to biti dovoljno. 

Trostruki najbolji strelac Lige šampiona kaže da je konkurencija izuzetno jaka i da Hrvatska, Nemačka, Francuska i Danska nisu jedini pretendeni za titulu kontinentalnog šampiona. 

- Evropsko prvenstvo biće na psihološkom planu jako zahtevno, više nije samo priprema za protivnike na prvenstvu, već i ogroman pritisak u njihovom slobodnom vremenu. Momci moraju da budu spremni i svesni da na terenu moraju da urade sve kako bi opravdali očekivanja shodno renomeu koji imaju - zaključio je popularni "Terminator". 

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara, a u A grupi su još Švedska i Island.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online