Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.12.2016.
19:52
Vestionline A

EP: Kraj za oslabljenu Srbiju, brze Holanđanke neuhvatljive za naše devojke

Ženska rukometna reprezentacija Srbije upisala je i drugi poraz u drugoj fazi Evropskog prvenstva koje se održava u Švedskoj pošto je bolja od naših devojaka bila selekcija Holandije - 35:27 (17:12). Nakon ovog meča selekcija Srbije ostala je i bez teoretskih šansi za plamsan u polufinale pošto je pored Holandije za naše devojke nedostižna i selekcija Nemačke koja je ranije tokom dana igrala nerešeno sa Španijom - 20:20.

Reuters
Slađana Pop Lazić je vodila veliku borbu na crti sa Holanđankama, koje su nisu dale da diše

Samo u prvih nekoliko minuta naš tim je bio ravnopravan rival, ali kada je zbog povrede iz igre izašla kapiten Katarina Krpež Holanđanke su svojim specifičnom stilom igre brzo napravile razliku od četiri gola (6:10) u 23. minutu. Kada tome dodamo da od ranije zbog povrede u timu nije Jelena Živković i da je Kristina Liščević imala manju minutažu zbog umora ili takođe nek povrede bilo ja jasno da će teško naše devojke do preokreta.

Razlika u korist Holanđanki, koje su svih 60 minuta forsirale igru “brzog centra”, konstatno se kretala između tri i pet golova razlike, ali ni u jednom trenutku naše devojke nisu mogle da uhvate definitivan priključak. Koliko je naš tim bio oslabljen povredama, ali i umoran govori podatak da je selektor Dragica Đurić pružila nešto veću priliku devojkama koje su manje igrale tokom prvenstva ppoput Anđele Janjušević, Marije Obradović i Marije Petrović.

Kada su Holanđanke u 48. minutu došle do tog trenutka maksimalnih +7 (28:21) bilo je jasno ko će osvojiti bodove u ovom meču, a jedino pitanje koje se postavljalo je bilo vezano za konačan rezultat.

Našim devojkama preostaje da u sredu odigraju još meč protiv Francuske i pokušaju eventualno pobedom da se domognu trećeg mesta u grupi I koje bi im donelo još jedan meč - za peto mesto protiv trećeplasirane selekcije iz grupe II. Bez obzira na dva poraza u drugoj fazi takmičenja selekcija Srbije je ispunila očekivanja na Evropskom prvenstvu pošto je jedini cilj bio da se prođe početna grupa u kojoj su naše devojke upisale dve pobede i remi.

Najefikasnija u našem timu bila je Stoiljkovićeva sa osam pogodaka, dok su na drugoj strani Broh i Abing postigle po šest, a Malestajn pet pogodaka.

Srbija - Holandija 27:35 (12:17)

Srbija: Risović, Kolundžić, Čolić, Radosavljević 4, Krpež-Šlezak 1, Trifunović, Kovačević 1, Janjušević 3, Georgijev 4, Pop-Lazić 1, Obradović, Nikolić 1, Stoiljković 8, Liščević, Petrović 1, Dmitrović 3


Holandija: Janković, Vester, Kramer 2, Van der Hejden 1, Bont 2, Abing 6, Van Olfen 3, Snedler 2, Knipenborg 1, Broh 6, Vizer 2, Grot, Dulfer 1, Gus, Malestajn 5, Polman 4

Kompletne rezultate, tabele i raspored preostalih mečeva u obe grupe možete da pogledate OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online