Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.06.2010.
16:51 >> 19:56h
Vestionline A

Rukometaši Srbije izborili plasman na SP

Muška rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Švedskoj, iako je poražena na uzvratnoj utakmici baraža na gostovanju u Češkoj rezultatom 25:22.

Srbija je danas u Plzenu poražena od selekcije Češke rezultatom 25:22 (10:11) u revanš meču baraža za plasman na SP. Naša selekcija je obezbedila plasman na Mundijal, pošto je u prvom duelu odigranom 13. juna u Nišu pobedila 27:23.

Novi selektor Srbije Veselin Vuković, koji je pre nekoliko meseci preuzeo naš nacionalni tim, uspeo je da praktično na debiju na klupi "orlova" izbori plasman na veliko takmičenje.

Srbija je odlično odigrala prvo poluvremene, koje je dobila rezultatom 11:10. Naši rukometaši ispunili su dato obećanje pre odlaska u Plzen i nisu se branili. Srpski igrači su od početka igrali agresivno, a sjajnom odbranom kontrolisali su rezultat u prvom poluvremenu. Vukovićevi izabranici su u prvom delu meča imali i prednost od tri gola, ali se na odmor otišlo s rezultatom 11:10 za Srbiju.

Naša selekcija je početkom drugog poluvremena povela 12:10, ali su Česi serijom 6:0 stigli do vođstva od 16:12. Srbija je smanjila na 16:15, ali je Češka ponovo povela s četiri gola razlike - 19:15. Marjanac je odbranio penal Jihi, a naša selekcija se smanjila prednost domaćina na 19:18.

Češka je potom povela 23:20 i propustila priliku da povede 24:20, ali su srpski rukometaši i pored poraza rezultatom 25:22 uspeli da se plasiraju na SP.

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković čestitao je igračima plasman na Svetsko prvenstvo.

"Bio je ovo težak meč za oba tima sa dva različita poluvremena. Odigrali smo odbranu jako dobro. Iako, smo imali malih padova u igri, ipak smo uspeli da ostvarimo plasman na SP. Mnogo sam srećan i čestitao bih momcima na dobroj igri", rekao je Veselin Vuković.

Selektor Češke Martin Liptak izjavio je da konačnog pobednika odlučio prvi meč.

"Čestitam Srbiji plasman na SP. Mi danas nismo odigrali kako treba. Nama preostaje da se okrenemo novim kvalifikacijama za Evropski šampionat u Beogradu 2012. godine", dodao je Liptak.

Srpski reprezentativac Momir Rnić izjavio je da je naša selekcija bila oslabljena.

"Bila je ovo jako teška utakmica. Znali smo šta nas čeka u Češkoj, paklenih 60 minuta. Iako, smo bili oslabljeni neigranjem Ilića i Stanića uspeli smo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", rekao je Rnić, a sa njim se složio i Marko Vujin.

"Mislim da smo napravili sve stvari što smo se dogovorili pre utakmice. Češka je jako dobra ekipa, disciplinovana, koja je to pokazala na prošlom EP u Austriji. Mislim da je ovo pravi pomak za srpski rukomet. Idemo u Švedsku, a posle toga dolazi Beograd, gde se možemo nadati velikom rezultatu", istakao je Vujin.

Žarko Šešum izjavio je da je zadovoljan plasmanom na SP.

"Opet posle Čeha i opet prolaz u poslednjoj sekundi. Drago mi je što smo pobedili. Bila je jako teška utakmica, mogli su i česi da prođu. Kada smo ušli u poslednji minut sa jednim golom razlike, domaćin nije imao šanse da stigne. Ovo je veliki uspeh, s obzirom da smo u Austriji ostvarili slab rezultat. Igrali smo oslabljeni, ali nas je neka energija nosila, a i svi smo verovali tokom svih 120 minuta da možemo da trijumfujemo", rekao je Šešum.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online