Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.10.2014.
21:55 >> 22:58h
Beta A

Kvalifikacije za EP: "Orlovi" srušili Crnogorce u punom "Pioniru"

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u beograskom "Pioniru" Crnu Goru sa 25:21 (10:9) u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Uspešan novi početak: Momir Ilić, kapiten Srbije
 

Srbija je prve bodove u Grupi 4 osvojila pred skoro punom halom Pionir, u sportskoj atmosferi. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Marko Vujin i Darko Đukić sa po sedam golova. Fahrudin Nelić postigao je šest golova za Crnu Goru.

U prvom poluvremenu ekipe su odmeravale snage, ali i mnogo grešile. Tako je u osmom minutu bilo tek 1:1, a do 20 minuta Srbija je uspela da povede sa 8:5. U nastavku utakmice gosti iz Crne Gore su iskoristili greške protivnika i smanjili prednost, pa su na odmor otišli sa minusom od jednog gola.

Selektor Crne Gore: Bravo za beogradsku publiku

Selektor Crne Gore Ljubomir Obradović naglasio je da je publika u Beogradu primer kako treba da se dočeka protivnička reprezentacija. "Suvišno je pričati o kvalitetu Srbije. To je kompletna ekipa, koja je u svakom trenutku znala šta hoće. Moram da budem zadovoljan igrom Crne Gore. Pokazali smo da imamo potencijal, napravili smo neke greške i dozvolili Srbiji da se "odlepi" i pobedi", rekao je Obradović.

U drugom poluvremenu, Srbija je bila ubedljivija i posle mnogo vremena imala je sigurne realizatore sa desne strane - Marka Vujina i desno krilo na kome je igrao mladi Darko Đukić.

Povratnik u reprezentaciju Dalibor Čutura uspeo je da organizuje napad dovoljno dobro da ekipa uđe u mirnu završnicu i da sasvim zasluženo osvoji bodove na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016.

Naredni meč Srbija će igrati u nedelju 2. novembra u gostima sa reprezezentacijom Izraela.

Selektor Srbije Dejan Perić istakao da je da utakmice sa ekipama iz regiona imaju posebnu težinu i čestitao Crnoj Gori na fer i koprektnoj igri. "Crna Gora ima mladu i kvalitetnu ekipu. pred kojom je lepa budućnost. Mi sigurno možemo bolje, a u ovom meču smo sami sebi bili najveći protivnik", rekao je Perić na konferenciji za novinare.

On je dodao da mu je posebno drago što je Srbija pobedila kao tim i objasnio da su neki igrači od kojih se očekivalo da daju više golova, igrali za druge. "Od maja reprezentacija nije bila na okupu. Danas je pobedila velika želja i to je veliki plus", rekao je Perić.

Reprezentativac Srbije Marko Vujin zahvalio je publici koja je došla u halu "Pionir" da podrži ekipu, što ga je podsetila na Evropsko prvenstvo 2012. i pobede na tom šampionatu.

"Mislim da smo drugo poluvreme odigrali bolje nego prvo, kada smo promašili dosta stopostotnih šansi. Ipak, najvažnije je da smo startovali u kvalifikacijama sa pobedom", rekao je Vujin.

Prema njegovim rečima, ranije nije bio zadovoljan svojom igrom u reprezentaciji, jer se dosta razlikovala od igara u klubu. "Ne tražim opravdanje, ali za dve godine smo promenili tri trenera i nije realno da igramo kao u klubovima", rekao je Vujin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online